Volkswagen pregăteşte versiunile Alltrack şi CC ale noii generaţii Passat

de Mircea Meșter
Marti, 21.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Iubitorii aventurilor pe macadam şi cei ai sedanurilor cu linii senzuale de coupe se vor putea bucura de versiuni suplimentare ale noii generaţii Passat. Alltrack vine în 2014, în timp ce varianta CC va apărea în showroom-uri în 2016.

Nici nu s-a uscat cerneala pe testele şi informaţiile oficiale ale noii generaţiei Volkswagen Passat, a opta în cariera de piaţă a foarte popularului model german, că publicaţiile auto din Germania au şi început să scotocească cu întrebări prin secretele mărcii din Wolfsburg. Prezentat în premieră mondială la Paris şi testat deja de Automarket la doar o săptămână după acel moment, Passat le pregăteşte fanilor săi o gamă întreagă de versiuni suplimentare, cele mai importante fiind Alltrack şi CC.

Conform jurnaliştilor germani care au intervievat oficialii Volkswagen, actualele versiuni berlină şi Variant se vor îmbogăţi în cursul anului 2015 cu Passat Alltrack, o adaptare dedicată terenului accidentat a variantei break. Evident, modelul va primi tracţiune integrală şi va împrumuta motoarele disponibile pe actuala gamă VW, implicit unitatea BiTDI de 2.0 litri şi 240 de cai putere prezentă în oferta modelului încă de la lansare.

Versiunea CC a lui Passat, care se va afla la a treia generaţie odată cu lansarea unui nou model, va fi lansată abia în 2016, întârzierea fiind cauzată de faptul că, în mod tradiţional, coupe-ul cu patru uşi este prezentat la jumătatea carierei de piaţă a berlinei.

Altfel spus, actualul CC, model care a renunţat la denumirea Passat odată cu lansarea actualei generaţii, mai aşteaptă încă doi ani în actualul format, fiind considerat un model încă proaspăt în gama mărcii.

Pe lângă cele două variante de caroserie, în oferta lui Passat va apărea în cursul anului viitor versiunea GTE, un hibrid plug-in care promite un consum de 2.0 litri în prima sută de kilometri după alimentarea completă a bateriei. Mai multe informaţii despre viitorul Passat GTE puteţi afla aici.

Comentarii (10)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Sa inteleg ca modelul CC facelift a avut oarecum o viata scurta pe piata. Este bine, deoarece primul model de CC va fi si mai ieftin. Si ar fi o masina buna de luat in considerare daca nu ar avea atatea probleme de fiabilitate care sunt direct proportionale cu frumusetea pe care o are acest model.
    14 13
  • Pare cam turtita. Ce s-a intamplat, au trantit un fier de calcat gigant pe capota? Cam asa deseneaza copiii masinile la 5 ani cu un creion si o rigla.
    19 24
  • Suleyman Cunoscatoru
    @hmm: E simpla si frumoasa, are linii simple incat orice meserias o va putea pregati sa o vanda in vitan adusa din jermania de la un batranel. Pe cand un Hyundai i40 va fi mai greu de readus la liniile originale deoarece are foarte multe forme greu de reparat. :))
    21 16
  • @Suleyman
    Si un frigider e mai frumos !
    19 24
  • Suleyman Cunoscatoru
    Gusturile nu se discuta.
    15 7
  • @hmm: liniile drepte sunt mult mai ieftin de fabricat, de aia se prefera pe masinile ieftine.
    La Passat insa e un oarecare paradox, ca ieftina nu e de loc. Asta ma face sa ma gandesc ca au o marja de profit bunicica ...
    10 3
  • Suleyman Cunoscatoru
    @eee: Sa fim seriosi. Credeam ca esti un oarecare cunoscator in aceasta materie.

    Nu liniile unei masini reflecta pretul, calitatea sau performantele. Ala este pur design. Tu crezi ca marii designeri de la VW nu puteam sa faca niste modele cu linii in mai multe forme cum fac koreeni sau altele ?
    Ei vor sa fie conservatori si au niste linii simple ca sa nu se amestece in celelalte ,,limbi de design" ca sa confunzi un Passat cu i40 sau cu Mazda 6. E strict parerea mea.
    6 3
  • Succesul comercial foarte mare al modelului VW Passat in Europa este unul dintre motivele principale pentru care Honda Accord ( versiunea europeana ) nu va mai avea urmas . Este oficial : in 2015 Honda Accord va parasi piata auto europeana ( http://www.worldcarfans.com/114102283165/honda-announces-euro-spec-accord-will-be-axed-next-year ) . Viitorul pentru Honda in Europa este din ce in ce mai sumbru .....
    5 3
  • Suleyman Cunoscatoru
    @hmm: Sper sa nu fie adevarat. Oricum Honda parca nu mai avea planuri sa creeze un nou model.
    1 4
  • mishazaitev
    Cifrele sunt graitoare:

    Modelul anterior s-a vandut in 1 100 000 de exemplare in 2013. Aceasta este dovada graitoare a faptului ca cei de la VAG stiu ce fac. Restul sunt carcoteli comparabile cu cele ale vulpii care zice ca-s strugurii acrii pentru ca n-ajunge la ei.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru