Volkswagen vrea să producă anual 500.000 de baterii pentru mașinile electrice: nemții vor folosi o fabrică înființată în 1938

de Petre Barac
Duminica, 15.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat un plan prin care vrea să livreze anual 500.000 de baterii pentru viitoarele sale mașini electrice. Producția va începe în cadrul fabricii germane din Braunschweig, înființată în 1938.

Volkswagen pregătește investiții consistente în ceea ce privește platforma modulară MEB, dedicată mașinilor electrice din grupul german.

Constructorul a anunțat că fabrica sa din Braunschweig va fi folosită pentru producția a 500.000 de baterii pentru mașini electrice în fiecare an. Anunțul vine în urma unei înțelegeri între board-ul companiei, managementul fabricii și reprezentații angajaților.

“Brandul Volkswagen face tot posibilul pentru a dezvolta și a produce în Germania mașinile electrice ale viitorului. Sistemul de baterii face parte din lanțul valoric și am adunat toată expertiza noastră în cadrul fabricii din Braunschweig,” a declarat Herbert Diess, noul CEO al grupului VW.

Înființată în 1938, uzina din Braunschweig este cea mai veche fabrică a celor de la Volkswagen.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • Vrea sa,o sa!Mda. Asta e ca stirile alea cum ca cercetatorii englezi testeaza un nou leac proaspat descoperit impotriva cancerului ,in fiecare an,de zeci de ani.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru