Volvo va oferi trei tehnologii proprietarului său chinez Geely

de Bogdan Mirică
Joi, 13.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo şi Geely au semnat o colaborare care le va permite chinezilor să beneficieze de mai multe tehnologii deţinute de scandinavi. Cea mai importantă dintre ele va fi însă împrumutarea cunoştinţelor în materie de siguranţă, un capitol la care Volvo este lider în segmentul premium.

În urmă doi ani, conglomeratul chinez Geely a decis să salveze de la faliment unul dintre cei mai importanţi constructori auto din nordul Europei. Era vorba despre Volvo, un nume important în segmentul premium, care de atunci şi până în prezent nu a înşelat aşteptările noului său proprietar.

Cu toate acestea, Geely vrea să exploateze mai mult potenţialul constructorului suedez şi încearcă să profite de pe urma experienţei scandinave în mai multe domenii auto. Recent, un comunicat publicat de Zhejiang Geely Holding Group anunţă încheierea unui parteneriat tehnologic între Volvo şi proprietarul său.

Geely va profita de pe urma a trei tehnologii pe care Volvo plănuieşte să le scoată din uz în următorii ani. Suedezii le vor oferi acces chinezilor la o platformă de segment mediu, la sistemul de control al calităţii aerului şi la tehnologiile de siguranţă.

Această cooperare îi va ajuta pe chinezi să sporească nivelul de siguranţă al modelelor, considerat ca fiind o problemă majoră de organismul european de siguranţă EuroNCAP. De asemenea, Geely va putea să reducă o mare parte din costurile sale de producţie.

Într-un comunicat al constructorul chinez se arată: ”Volvo deţine un avantaj considerabil la mai multe capitole tehnologice.

Aceste tehnologii precum şi experienţa partenerilor noştri sunt extrem de importante pentru Geely şi dorinţa sa de a explora noi pieţe auto mondiale cu produse competitive.”

via automotivenews

Comentarii (6)

  • Era de asteptat ca asa v-a fi, era doar o chestiune de timp ..
    18 2
  • AndreiRN
    Ce aberatie.
    Va oferi proprietarilor?
    Doar i-au cumparat si detin tot ce are Volvo.
    7 11
  • in stilul asta , ne vom cumpara direct geely si nu volvo, pt ca va fi aceeasi tehnologie , dar la pret reuds.

    inca nu am auzit ca tata motors sa imprumute tehnologie de la jaguar si range rover, dar de, aia stiu sa pastreze exclusivitatea
    7 7
  • "Geely va profita de pe urma a trei tehnologii pe care Volvo plănuieşte SA LE SCOATA DIN UZ în următorii ani"... probabil pe motiv ca vor fi depasite. Oricum acele tehnologii pentru Gelly vor fi fantastice pentru niste masini Made in China. Si poate ca acele tehnologii vor fi suficiente pentru ca Gelly sa treaca de testele impuse de UE si astfel sa intrepe piata din Europa. Probabil ca siguranta oferita de Gelly va fi la nivelul de 3 stele, gen Dacia.
    17 3
  • Acum un an si ceva -doi spuneam chiar acest lucru;i-au cumparat pt. a avea acces la tehnologiile lor in materie de siguranta,capitol la care chinezii sunt praf, pt. a fi competitivi pe o piata unde mai este de mancat o bucata de paine.
    2 0
  • Mai taie din ele
    China isi cumpara singura masinile care le face,au un brand de tara incredibil de neincrezator pentru mine unul si nu cred ca is putini cei care gandesc la fel.Volvo o sa se mai afunde parerea mea...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru