Vygor Opera, cea mai urâtă maşină italiană creată vreodată, va avea o versiune de serie

de Sebastian Toma
Joi, 06.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Vygor au prezentat o serie de imagini teaser care surprind secţiuni ale modelului Opera, supercarul care va primi o versiune de serie în decursul anului viitor.

Urmareste Automarket
Vygor Opera, conceptul unui crossover SUV-hatchback-Gran Turismo, va avea şi o versiune de serie. Mai mult decât atât, producătorul toscan a prezentat primele teasere ale acestui model. Presa internaţională a declarat modelul respectiv ca fiind cel mai urât model italian creat vreodată, dar cei de la Vygor par să meargă mai departe în aceeaşi direcţie de design, în ciuda vocilor care le spun că se înşeală. Versiunea de serie a celei mai urâte maşini italiene construite vreodată va fi construită în doar 150 de unităţi şi va fi prezentată în 2013.

Pe lângă design-ul controversat, modelul are şi un preţ de pornire demn de un supercar, 140.000 de euro pentru versiunea de bază. Vygor Opera va fi echipat cu un motor de origine Mitsubishi, de 2.0 litri, care va dezvolta între 300 şi 420 CP.

Propulsorul este supraalimentat, iar modificările sunt realizate de cei de la Terrosi. În standard, modelul are o transmisie manuală cu cinci trepte. Opţional, clienţii pot opta pentru o unitate secvenţială, cu padele montate pe volan pentru schimbarea treptelor. Transmisia angrenează cele patru roţi în permanenţă şi puntea spate are un diferenţial cu alunecare limitată, controlat electronic.

Cea mai rapidă iterare a lui Vygor Opera are nevoie de 4.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Modelul poate atinge o viteză maximă de 260 km/h. Performanţe bune, dar justificate având în vedere forma vehiculului, care te face să fugi de civilizaţie şi să te ascunzi într-o peşteră. Cel mai lent model din gama Opera are nevoie de 5.9 secunde pentru a atinge "suta" şi are o viteză maximă de 250 km/h. Modelul va fi construit în 150 de exemplare, cu 150 prea multe, dacă ne întrebaţi pe noi.

Via Vygor

Comentarii (2)

  • stiu "cateva" masini mai urate
    8 0
  • Iulian
    Cred ca vom fi uimiti cate exemplare o sa vanda. Chiar daca e.. ce amai urata masina italiana creata vreodata.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru