Pirelli revine în WRC ca furnizor de pneuri. Semne rele pentru F1?

de Daniel Popescu
Vineri, 02.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli va deveni al patrulea furnizor de pneuri pentru Campionatul Mondial de Raliuri în sezonul 2014. Producătorul italian nu a anunţat încă dacă va continua să ofere cauciucuri şi în Formula 1.

Esential 4 este numarul furnizorilor de pneuri pe care ii va avea WRC in 2014: Michelin, DMACK, Hankook si Pirelli
2010 este anul in care Pirelli a parasit WRC
Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat joi seară că Pirelli va furniza pneuri în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Producătorul italian va deveni astfel al patrulea furnizor de cauciucuri din competiţie şi se va alătura francezilor de la Michelin, chinezilor de la DMACK şi sud-coreenilor de la Hankook, care echipează maşinile în acest an.

"Suntem foarte mulţumiţi ca anul viitor să avem concurenţă între patru producători, dintre care trei sprijină deja campionatele noastre. Este pozitiv că Pirelli se întoarce în competiţie, iar aceste patru branduri vor oferi o platformă grozavă pentru o competiţie deschisă şi varietate de alegere pentru concurenţi", a declarat Jarmo Mahonen, directorul de raliuri al FIA.

Pirelli a fost unicul furnizor de pneuri din WRC în perioada 2008-2010, însă misiunea de anul viitor se anunţă mult mai dificilă în condiţiile în care Michelin furnizează pneuri pentru toţi piloţii de top.

SEMNE RELE PENTRU FORMULA 1?

Urmareste Automarket
Noul acord semnat de Pirelli cu WRC poate fi interpretat ca un semn rău pentru Formula 1.
Constructorul italian este unicul furnizor de pneuri din Marele Circ începând din 2011, însă acest sezon a fost marcat de numeroase controverse cu privire la calitatea cauciucurilor, iar imaginea companiei a fost grav afectată.

Deşi lucrează deja la specificaţiile pneurilor pentru anul viitor, Pirelli nu a semnat încă noul contract cu FIA, întrucât nu a ajuns la un acord cu toate echipele din Formula 1.

Via FIA

Comentarii (3)

  • Se pare ca sunt semne rele pentru WRC. :)
    14 7
  • iceman
    in WRC vor sa isi refaca imaginea
    9 3
  • mirel_f1
    cred ca an wrc isi vor distruge imaginea de tot,ei nu sunt an stare nici de f1,mai bine sa lase pe alti
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru