A doua zi de teste de la Jerez va avea loc pe un circuit udat artificial

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli va uda artificial circuitul de la Jerez pentru ca echipele să testeze miercuri pneurile de ploaie, întrucât regulamentul impune alocarea unei zile în acest scop.

Esential 65 de litri pe secunda pot dispersa noile pneuri de ploaie furnizate de Pirelli, cu cinci litri pe secunda mai mult decat in sezonul precedent
Echipele au parcurs numai 93 de tururi pe parcursul primei zile de teste de la Jerez, însă perspectivele pentru a doua zi nu sunt cu mult mai favorabile.

În urma ploilor din noaptea precedentă, a doua zi de teste a început miercuri pe un circuit umed, iar Pirelli a decis să profite de oportunitate pentru a aloca întreaga zi evaluării pneurilor intermediare şi de ploaie.

Astfel, producătorul italian de cauciucuri va uda artificial circuitul cu ajutorul unei cisterne pe tot parcursul zilei, pentru a asigura condiţiile necesare pentru folosirea pneurilor intermediare şi de ploaie.

▶ Specificaţiile noilor pneuri intermediare şi de ploaie furnizate de Pirelli

Conform regulamentului sportiv, una dintre cele patru zile de teste de la Jerez trebuie să aibă loc pe un circuit udat artificial de către Pirelli, cu scopul de a evalua caracteristicile noilor pneuri pentru aceste condiţii.

Iniţial, Pirelli a ales ziua de vineri pentru astfel de teste, însă italienii şi-au schimbat planurile după apariţia ploii din noaptea precedentă.

Cu toate acestea, este puţin probabil că programul obişnuit al echipelor să fie bulversat de această decizie. În acest stadiu al testelor, echipele se concentrează mai mult pe fiabilitatea noilor monoposturi şi mai puţin pe performanţele acestora.

Via Pirelli

Comentarii (2)

  • raudetot
    un vant rece si un inghet le mai trebuie ca sa fie treaba completa si sa ramana toti dand usor din buze
    4 0
  • ar putea sa testeze la buzau in romania..Acolo sunt conditii extreme
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru