Alguersuari: "Kubica nu poate nici măcar să ridice un pahar cu apă cu mâna"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.03.2012
Jaime Alguersuari susţine că Robert Kubica este departe de a se recupera după accidentul suferit în raliuri şi că polonezul nu este capabil nici măcar să bea singur un pahar cu apă.

Robert Kubica traversează o lungă perioadă de recuperare după accidentul suferit în raliuri cu mai bine de un an în urmă, iar ultimele informaţii erau ca fostul pilot al echipei Renault ar putea reveni într-un monopost de curse în prima jumătate a acestui an.

Cu toate acestea, Jaime Alguersuari, fostul pilot al Scuderiei Toro Rosso, a dezvăluit că starea de sănătate a polonezului este mult mai gravă decât se ştia iniţial şi este circumspect în privinţa şanselor acestuia de a reveni în curând în Formula 1.

"Cred că Kubica a fost şi este un pilot fantastic, rapid şi complet. Fără niciun dubiu, sunt sigur că ar fi putut fi campion mondial. Dar în acest moment ultima informaţie pe care o am despre el nu este prea bună. Nu poate bea utilizându-şi mâna, adică nu poate lua un pahar în mână să bea, aşa că situaţia nu arată prea bine. Cred că accidentarea sa este mai grea decât ne aşteptam. Sigur că mi-aş dori să revină, pentru că merită să fie în Formula 1", a declarat spaniolul.

Presa internaţională speculează că Alguersuari negociază cu McLaren un contract de pilot de rezervă pentru acest sezon.

Spaniolul a confirmat că poartă o discuţie cu o echipă de calibru, însă nu a menţionat numele acesteia.

"Vorbesc cu o echipă de top şi au existat câteva întâlniri. Toată lumea a fost prinsă pe picior greşit şi nu am avut timp să mă gândesc la toate, aşa că am rămas fără loc", a adăugat el, referindu-se la faptul că Toro Rosso a renunţat în ultimul moment la serviciile sale.

Anterior, s-a speculat că Alguersuari ar putea deveni pilot de rezervă la Mercedes.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • "Kubica nu poate..."
    De asta mi-a fost teama tot timpul: sa rateze F1! Un viitor campion ce s-a pierdut inainte de vreme; de n-as avea dreptate! De la BMW-Sauber incoace, dar si-n F2, mi-a-mplinit intotdeauna asteptarile!! Totusi, cu mult- mult optimism sper (ma amagesc sa sper) ca mai are timpul, dar mai ales sansa sa revina!!!
    6 1
  • din pacate
    Kubica e terminat. E bine daca va reusi sa duca o viata normala cu mana aia. De F1 sau alte sporturi nu poate fi vorba decat daca adapteaza masina sa fie condusa cu o singura mana.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru