Schumacher va concura în weekend într-o cursă de karting

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher va participa la sfârşitul accestei săptămâni la prima cursă de karting a sezonului din competiţia WSK Euro Series.

Michael Schumacher s-a retras din Formula 1 la sfârşitul sezonului trecut, însă septuplul campion mondial nu este pregătit să renunţe complet la sporturile cu motor.

Conform unor speculaţii anterioare, germanul va concura în cursa de karting de pe circuitul La Conca din Italia, care marchează debutul noului sezon din competiţia WSK Euro Series.

Fostul pilot al echipelor Jordan, Benetton, Ferrari şi Mercedes va concura pentru echipa Tony Kart şi îl va avea drept adversar şi pe Max Verstappen, fiul în vârstă de 15 ani al fostului său coechipier de la Benetton, Jos Verstappen. Etapa va începe joi, 28 februarie, şi se va desfăşura până la sfârşitul acestei săptămâni.

Urmareste Automarket
O carieră similară va urma şi Jaime Alguersuari, întrucât fostul pilot al Scuderiei Toro Rosso s-a înscris la categoria KZ a Campionatului European de Karting.
Spaniolul a făcut această alegere pentru că nu vrea să agaţe casca în cui la numai 22 de ani.

"Adevărul este că simt lipsa competiţiilor şi voi concura într-o serie care replică cel mai mult un monopost de Formula 1. Nu ştiu dacă mă voi întoarce în Formula 1, dar nu vrea să cred că îmi închei cariera la numai 22 de ani", a declarat el pentru publicaţia spaniolă El Confidencial.

Alguersuari este creditat cu mari şanse să rămână şi pilotul de teste al celor de la Pirelli în acest an.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • aici ti-e locul schumulica :)
    1 21
  • Radu Grozea
    Dacă Automarket nu este responsabil pentru acurateţea informaţiilor din comentarii, ar trebui să fie pentru cea a informaţiilor din articole!
    Cursa la care participă Schumi, este prima din WSK Euroseries dar nicidecum prima a anului din WSK. Cu câteva săptămâni în urmă, s-a disputat prima etapă din WSK Master Series care, în opinia mea a avut, la clasa la care participă Schumi, o participare mai "selectă". Un alt detaliu care a scăpat din articol este faptul că la aceeaşi cursă va participa şi un român Tomi Drăgan (Nr.111) dar fiind român, nu-i lafel de interesant ca fiul unui fost mare pilot de F1! Hai să vedem ce ispravă va face Scumi! Eu cred că nu are nici o şansă în faţa "vedetelor" clasei Marco Ardigo, Davide Fore, Johnatan Thonon, Arnaud Kozlinski şi încă câţiva. Cam mulţi, nu-i aşa? În orice caz trebuie remarcată nobleţea acestui mare sportiv care s-a întors "la origini", onorând lumea karting-ului cu prezenţa sa aureolată!
    0 0
  • @Radu Grozea Desi inteleg ce zici de importanta lui tomi dragan vs fiul unui fost pilot de F1, sa nu uitam ca suntem in sectiunea de F1 a site-ului automarket, nu in zona generala, deci mi se pare ok.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru