Alonso îl critică pe Raikkonen după abandonul de la Suzuka

de Daniel Popescu
Luni, 08.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a criticat comportamentul lui Kimi Raikkonen după ce finlandezul i-a provocat o pană care a condus imediat la abandon.

Nu înţeleg de ce Raikkonen nu a luat piciorul de pe acceleraţie sau ceva de genul acesta, pentru că nu mai era loc.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a suferit duminică al doilea abandon în primul viraj în ultimele cinci curse, după ce a suferit o pană la pneul stânga-spate după ce a fost lovit din spate de aripa faţă a monopostului pilotat de Kimi Raikkonen.

Pilotul Scuderiei Ferrari consideră că Raikkonen ar fi avut timp să frâneze pentru a evita impactul, criticând faptul că finlandezul nu a vrut să cedeze deloc teren în lupta pentru poziţie.

"Nu am avut spaţiu în dreapta şi l-am avut pe Jenson Button în stânga. Nu înţeleg de ce Raikkonen nu a luat piciorul de pe acceleraţie sau ceva de genul acesta, pentru că nu mai era loc. Nu ştiu care a fost ideea lui Raikkonen pentru primul viraj, dar asta este şi de data aceasta noi am fost cei care am avut ghinion", a declarat spaniolul întrucât comunicat de presă.

Am încercat să mă duc şi mai în stânga, dar nu am avut unde să mă duc.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
În replică, Raikkonen afirmă că nu a avut nicio şansă să evite impactul cu Alonso din cauza faptului că nu a avut unde să se ducă, primul viraj fiind înţesat de monoposturi la start.

"Am fost pe partea stângă încă de la începutul procedurii de start.

Alonso a continuat să vină spre stânga din ce în ce mai mult. Am încercat să mă duc şi mai în stânga, dar nu am avut unde să mă duc. Toţi au venit spre partea mea şi mi-au atins aripa faţă, aşa că nu am putut să mă duc în altă parte", a declarat el.

Impactul dintre Alonso şi Raikkonen nici nu a fost investigat de comisarii de cursă, care au considerat că aceasta a fost un simplu incident de cursă. În urma abandonului suferit, Alonso mai are doar patru puncte avans în clasamentul general în faţa lui Sebastian Vettel.

Via Ferrari, Lotus

Comentarii (15)

  • Alonso asta cine naiba se crede? Deja exagereaza. Ce pretentii ... vine marele fost campion si toti trebuie sa-i faca loc.
    46 45
  • eu sunt fan kimi de cand ma stiu,dar nu pot sa nu observ ca anul asta a fost un kimi diferit de ce stiam eu.mult mai precaut ,mult mai atent ,mult mai pragmatic.cred ca acel kimi de acum cativa ani il spulbera pe alonso in situatia din japonia ,kimi de anul asta a cam ferit pe toata lumea .uitati va la cursele din anul asta si o sa va dati seama.dar sa fii tu alonso si sa spui asta mi se pare mai mult decat penibil.pai bai alonso e un accident de trafic in care nu a semnalizat un prost e o cursa bai frate,kimi ce trebuia acum sa iasa pe iarba total sa lase pe toti sa treaca ca sa nu cumva sa atinga pe cineva.trebuie sa fii idiot sa te fi uitat la faza si sa spui ca raikonen in vinovat.e doar tupeul lui alonso care a venit la ferari cu banca santander in spate si crede ca i se cuvine totul.apropo alonso ,arogantul si fitosul formulei 1 ca nu te am suferit de cand ma stiu ,fara sa iti contest calitatile de pilot e posibil ca nici anul asta sa nu castigi titlu si e mai mult decat frustrant.usor ,usor acumulezi anii lu mediocru ala de masa la ferari si fara niciun titlu
    45 30
  • Deja este ridicol dnu Miorlaila.Toti trebuie sa faca ce face Massa-sa se dea la o parte.Macar daca Kimmi ar fi avut unde sa se mai duca.....A maturat tot circuitul ca Grosjean !!!
    30 24
  • Bai Joane ioane Alonsa a fost lovit din spate si de asta era nervos ,se lupta pt titul
    16 32
  • Da ma da te mai uiti unde iti bagi masina. Daca te cheama Alonso nu inseamna ca trebuie sa puna toti frana sa-ti faca tie loc. Revezi startul si vezi cat danseaza Alonso, ba stanga ba dreapta inainte sa intre in Raikkonen. Si pana la urma si Raikkonen se lupta la titlu, nu?
    36 23
  • Intotdeauna exista o lege a compensatie. Vettel a avut ghinioanele lui ..la fel si Alonso dar ultima cursa va fi ca in 2010, numai ca acum Vettel va fi perdantul. O sa vedeti.
    19 18
  • seby9626
    Cred ca Alonso are dreptate, daca vedeti cursa observati ca kimi dupa incidentul cu alonso ,in momentul in care este depasit de o alta masina, franeaza.
    20 20
  • @seby
    Tu crezi ca Kimi ar trebui sa continue sa mearga cu viteza maxima daca i s-a desprins o parte din aripa fata? Nu crezi ca trebuia si el sa se inscrie pe viraj? Doar n-ai fi vrut sa continue sprintul cu 2 roti inafara pistei; a franat sa se mentina pe traseu.
    16 12
  • sezonul 2008, prima cursa pe timp de noapte.....doar atat spun
    9 8
  • GrosJan
    Alonso stie ca a fost un incident de cursa doar; la care a avut destul de mult aportul. E frustrat nu numai ca a pierdut din avantaj foarte mult; se pare ca RBR revine pe final. Incepe sa se configureze scenariul "3 ani si 0 titluri". Eu cred ca lupta ramane deschisa. Fiecare din cele 3 mari echipe au avut in anumite curse cel mai bun monopost, au alternat. Dar daca rbr ramane rapida si fiabila Vettel e capabil sa merga ceas, calificare si cursa.
    15 12
  • RBR o va da in bara pe sfarsit. Nu va pierde prin abandonuri tehnice si va pierde titlul, depasita fiind de performanta Ferrari. Italienii au un monopost bun in regim de cursa.
    9 21
  • x_zone
    Alonso ai avut destul noroc anul asta si in ultimul timp iti cam luase-si nasul la purtare, initial m-am bucurat ca esti in fata lui Vettel dar incepuses-si sa o iei cam pe urmele lui el tractoristo schumacher, stai in banca ta acolo ca nu ai fata de campion cu atat mai putin ferrari care au avut ceva magarii anul asta asa ca ...ciocu mic ...Hamilton adevaratul campion, ceilalti ciocul mic si joc de glezne...
    3 18
  • Vai Alonsito nu mai plange baby. P.S Sper sa nu ajungi campion anul asta sa ma simt razbunat pt. nesimtirea de care ai dat dovada fata de Schumi in sezoanele 2005 2006. Mai ales in 2006 ii faceai cruce lui Schumi si il ironizai spunand sa aiba o viata frumoasa alaturi de familie.
    17 8
  • vad ca tot mai multi vad realitate eu de la inceput am zis si ma repet de zeci de ori alonso nu e facut pt a fi campion are toate atuurile ca sa nu placa prea multa lume ----- a fost si e un laudaros tot ii tinea unu partea tare inversunat ..acum se leaga si de sefu lui ...adunam noi mina de la mina si ii facem cadou o cupa de plastic o chinezarie sa aiba ce pune in vitrina pacat ca sumi se retrage ar avea mul mai multe de aratat ....goo kimi.!!!
    3 0
  • @seby - prietene, ar trebui sa te mai uiti la cursa sau la reluari sa vezi ce a facut nesimtitul ala de alonso. L-a impins in afara circuitului pe Kimi, exact ce a facut Grosjean cu Hamilton la SPA, si Grosjean a fost suspendat o cursa. Alonso nu a primit nimic pentru ca a fost singurul prost afectat.

    Kimi a facut exact ceea ce trebuia, poate ca altii ar fi franat, sa-l lase pe prost sa mature toata pista de la stanga la dreapta, dar Kimi nu e un copil si are coaie sa-i infrunte pe nesimtitii de la ferrari.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru