Alonso: "Lupta pentru titlu este deschisă oricărui rezultat"

de Daniel Popescu
Luni, 15.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că nu mai puţin de patru echipe au şanse la titlul mondial şi avertizează că Ferrari trebuie să îmbunătăţească prestaţiile din calificări.

Esential 31 de victorii a obtinut Fernando Alonso in cariera, ocupand locul patru intr-un clasament all-time, la egalitate cu Nigel Mansell
9 puncte trebuie sa recupereze Alonso pentru a-l ajunge pe liderul clasamentului general, Sebastian Vettel
73 de puncte a acumulat Ferrari in trei curse, cu cinci mai putine decat Red Bull Racing
Fernando Alonso a obţinut duminică pe circuitul de la Shanghai prima victorie pentru Ferrari din acest sezon şi a urcat pe locul trei în clasamentul general, la nouă puncte în spatele liderului Sebastian Vettel.

Chiar dacă a terminat pe locul doi în Australia şi lupta pentru podium în Malaysia înainte să abandoneze din cauza unei greşeli personale, spaniolul rămâne precaut în privinţa şanselor la titlu şi crede că există patru echipe care pot câştiga trofeul suprem în acest sezon.

"Cred că în acest moment Ferrari, Lotus, Red Bull şi Mercedes sunt foarte apropiate.

Lupta este foarte echilibrată şi campionatul este deschis. Poate trebuie să aşteptăm până la pauză de vară pentru a vedea cu adevărat care sunt candidaţii la titlu. Sper să fim în acel grup la sfârşitul verii şi sper că şi Felipe Massa să fie în acest grup, pentru că asta ar însemna că monopostul merge bine. Dar nu văd pe nimeni care să aibă un avantaj clar", a declarat el.

În plus, dublul campion mondial avertizează că monopostul Ferrari nu este încă suficient de rapid pe un singur tur de circuit.

"Echipa a făcut un pas înainte, dar sâmbătă nu avem un ritm atât de bun precum Red Bull sau Mercedes. Cei de la Lotus au un ritm de cursă foarte bun, iar noi avem de asemenea rezultate bune duminică şi trebuie să ne folosim de asta", a adăugat el.

În startul cursei de la Shanghai, Ferrari a dat semne că poate termina pe podium şi cu Massa, care a avut un start excelent şi a urcat pe locul doi. Totuşi, după trecerea pe pneurile medium, brazilianul a rămas blocat în pluton şi a terminat doar al şaselea.

"Este dificil să înţeleg exact ce s-a întâmplat, pentru că startul a fost foarte bun.

La primul pitstop am pus pneurile medium şi după câteva tururi cele frontale au început să se degradeze. De aceea, am pierdut teren în faţa altor monoposturi, probabil din cauza condiţiilor pistei şi a stilului meu de pilotaj. M-am simţit confortabil cu aceste pneuri tot weekendul, dar în cursă toate încercările de a le păstra intacte au fost fără folos", a explicat el.

Comentarii (10)

  • Alonso a reusit sa se descotoroseasca la timp de trafic asa ca a uzat mai putin, Felipe a ramas poticnit in razboaiele din pluton, pneurile s-au dus. La fel a patit Hamilton.
    15 1
  • am citit pe autosport ieri comentariul lui massa

    aceasta zicea ca " NU M-am simţit confortabil cu aceste pneuri tot weekendul, dar în cursă toate încercările de a le păstra intacte au fost fără folos"
    6 2
  • "
    "The Red Bull team has been fined 5000 euros for the unsafe release of Mark Webber during the Chinese Grand Prix"- pentru faptul ca isi batjocoresc in asa hal pilotul primesc o amenda de doar 5000 tinand cont de cati bani au energizantele. Zici ca-i mangaie si-i rasfata astia de la FIA. Lui Vettel ii asigura un pit stop in timp record de 2.05sec iar lui Webber un pneu prins in ac de gamalie.
    15 7
  • ....as vrea inca o marca de pneuri in f1 si atunci sa vezi spectacol.....
    8 2
  • @iulianimi, ei prin regulamentul lor voi sa-i aduca la o egalitate care sa-i faca sa procedeze si sa actioneze pe circuit in acelasi mod si-n acelasi timp precum ochii din cap. O fi spectacol, dandu-se cap in cap, calcandu-se pe picioare, calarindu-se unul peste celalalt, insa unde-i egalitate nu-i concurenta.
    5 4
  • Pirelli
    Nu e deloc interesant sa vad mai multi furnizori de pneuri, nu-ti mai dai seama de adevarata performanta monoposturilor si a pilotilor. Cel mai bine e asa, cu o singura referinta a pneului.
    3 2
  • Bai mavrik te plangi ca o femeie,pit-stopul record de 2.05 a fost a lui Webber nu a lui Vettel.E clar ce simt al realitatii ai tu.Nu am vazut mai "destept" ca tine pe acest forum
    6 4
  • Alonso: "Lupta pentru titlu este deschisă oricărui rezultat"

    si iarna nu-i ca vara, este?
    1 0
  • Cand red bull castigau fara probleme nu scoteau o silaba.Acum dau vina pe pneuri.Uita ca toti pilotii au accelasi tip de pneuri.Bravo ALONSO tine-o tot asa.
    3 1
  • @marius_kji, asa e si mi-am cerut scuze pe o alta pagina , insa vad ca adori a savura aceasta greseala pentru a ma unge cu rahat din cap pana-n picioare pentru o singura greseala. Doar astea-s subiectele tale ce le dezbati pe acest site:"cutarita" e un prost, alt "cutarita" e dement, alt "cutarita" e ipocrit s.a.m.d. cu exceptia cazului in care "cutarita" e fan vitelului.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru