Alonso şi Vettel: "A fost un privilegiu să concurăm alături de Schumacher"

de Daniel Popescu
Vineri, 23.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso şi Sebastian Vettel i-au mulţumit lui Michael Schumacher pentru impactul pe care l-a avut în Formula 1 înaintea ultimei sale curse în competiţie.

Întotdeauna ne vom aminti de privilegiul de a concura cu cineva precum Schumacher.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Întreaga atenţie a fanilor se îndreaptă spre duelul dintre Fernando Alonso şi Sebastian Vettel pentru titlul mondial, însă Marele Premiu al Braziliei va marca şi retragerea din activitate a lui Michael Schumacher. Cei doi pretendenţi la trofeu au profitat de prezenţa septuplului campion mondial la conferinţa de presă de joi de la Interlagos pentru a-şi lua rămas bun, iar Alonso admite că a avut multe lucruri de învăţat de la pilotul german, chiar dacă cei doi au fost implicaţi şi în unele scandaluri celebre.

"Întotdeauna ne vom aminti de privilegiul de a concura cu cineva precum Schumacher. Probabil că va deţine recorduri în Formula 1 pentru mult timp. Am fost aproape de el, am avut unele lupte bune şi am învăţat constant de la cineva care a schimbat un pic acest sport", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari.

Am încercat să-mi închei cariera cu succes, dar de data aceasta nu a funcţionat.

Michael Schumacher
Pilot Mercedes
La rândul său, Vettel şi-a adus aminte de perioada în care Schumacher a avut grijă de el pe vremea când concura în karting.

"Pe atunci a fost o sursă de inspiraţie.

A avut grijă de campionat şi a înmânat toate trofeele. Acum înţeleg programul încărcat pe care l-a avut şi faptul că a petrecut timpul cu noi, puştii, a fost ceva foarte special. Astăzi este foarte diferit. Nu mai simt că vorbesc cu idolul copilăriei mele, este ca şi cum vorbesc cu Schumacher. Văd persoana, nu ceea ce a obţinut. Ultimii ani au fost foarte speciali şi avem o relaţie foarte specială", a declarat dublul campion mondial.

Nu în ultimul rând, Schumacher a admis că i-ar fi plăcut să-şi încheie cea de-a doua carieră cu mai mult succes şi regretă că nu a reuşit să-şi îndeplinească acest obiectiv.

"Am încercat să-mi închei cariera cu succes, dar de data aceasta nu a funcţionat. Sunt fericit să termin aici şi să am din nou o viaţă diferită", a explicat el.

Via BBC Sport

Comentarii (8)

  • ionut_pust
    A fost o onoare si pentru noi "muritorii" sa fim martori la un asa parcurs si sa-l admiram nu ca si pilot dar ca si persoana/caracter.
    Bafta in tot ceea ce va face de acum in colo. Cu speranta ca totusi nu a terminat de demonstrat...
    25 2
  • cucurbeu
    cei trei din fotografie sunt adevarati campioni mondiali, super talente si oameni de caracter,
    ceilanti........................pas
    9 3
  • Ai mai Alonsito de ce esti mincinos si pervers ai uitat cum il ironizai la sfarsitul sezoanelor 2005 si 2006 cand toti membri echipei renault purtau tricouri pe care scria Schumacher who si in 2006 cand cu aceiasi tenta ironica ii spuneai ca sa aiba succes in viata de familist si ii faceai cruce cand ai ajuns la fotografia cu el desi putini din fanii F1 au vazut acest episod la stirile ce au urmat dupa aceea. P.S Sper din inima sa pierzi titlul duminica tot pe acelasi circuit pe care le-ai castigat in trecut nu de alta dar sa il vad pe Schumi razbunat
    1 6
  • GrosJan
    Daca nu avea titlurile alea date de Todt judecand dupa performanta pura in acesti 3 ani pot spune ca a fost penibil. Sa fii batut constant de Rosberg, cu toata echipa in spatele tau, cu priceperea fara egal a pregatirii masinii, experienta...deci penibil. Alonso s Vettel au sters pe jos cu mosu Hamy ii ia locul.Asta e valoarea adevarata a individului cu 7 titluri.
    2 4
  • Shoumaker Karacter MAAREE
    0 1
  • Interesant... adversarii directi il respecta. Noi aici intre specialisti fiind aruncam cu noroi... interesant...
    2 1
  • fangio
    Nu il respecta niciun adversar. Cel mult il invidiaza pentru modul cum a creat un sistem prin care si-a asigurat furtul a cel putin 4-5 titluri din 7!
    In rest multa ipocrizie din partea celor 2. Dee ce? Pentru impartirea fanilor marelui smc, pentru presa. In rest drum bun (pe drumul lui Armstrong).
    1 5
  • dap... noi specialistii...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru