Alonso, votat cel mai bun pilot din 2010 de şefii echipelor

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.12.2010
Fernando Alonso a fost desemnat cel mai bun pilot din sezonul 2010 al Formulei 1 de către şefii tuturor celor 12 echipe din competiţie.

Publicaţia britanică Autosport a efectuat la finalul acestui an un sondaj de opinie printre şefii celor 12 echipe de Formula 1, pentru a identifica cel mai bun pilot al sezonului 2010. Fiecare şef de echipă a prezentat un top 10 al piloţilor, care a fost valorificat conform sistemului de punctare din Formula 1 (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1).

În urma efectuării calculelor, Fernando Alonso a fost desemnat cel mai bun pilot al sezonului, spaniolul reuşind să-l devanseze pe campionul mondial Sebastian Vettel cu numai 9 puncte. Pilotul Scuderiei Ferrari consideră că acest premiu simbolic reprezintă dovada că a avut parte de un sezon foarte bun în acest an, chiar dacă nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul.

"Sunt foarte mulţumit să aflu că cei mai mulţi şefi de echipă m-au ales pe mine drept cel mai bun pilot al anului, chiar dacă aş fi preferat să primesc acest titlu sub formă  de campion mondial. Este un alt motiv să susţin că acest sezon a fost incredibil, în ciuda dezamăgirilor din final.

Eu şi echipa am luptat până la final, fără să cedăm, chiar dacă totul părea o cauză pierdută: am avut o revenire remarcabilă. Anul viitor vom arăta şi mai bine, dar încă îmi amintesc de 2010 ca un an minunat", a declarat el.

Locul 3 în clasament a fost ocupat de Lewis Hamilton, în timp ce topul primilor 5 piloţi a fost completat de Mark Webber şi Robert Kubica. Iată clasamentul complet al votului şefilor de echipă:

 1. Alonso     229
2. Vettel 220
3. Hamilton 196
4. Webber 146
5. Kubica 129
6. Button 86
7. Rosberg 68
8. Hulkenberg 17
9. Massa 17
10. Barrichello 11

Via | Autosport

Comentarii (40)

  • toreador023
    Alonso
    pai alt fel nici nu se putea.....in conditiile care Ferrari a fost a 3 masina ca valoare anu asta.
    Retineti!!!... dupa Schumaher, nu a existat un pilot mai COMPETITIV SI VALOROS ca Alonso, pot sa-l includ si pe Kubita in categoria aceasta de piloti. ei pot valorifica valorifica bolidul la MAXIM!..parerea mea.
    20 7
  • Top 10 k cei mai buni piloti de catre Autosport:
    1.Hamilton.
    2.Kubica.
    3.Alonso.
    4.Vettel.
    5.Webber.
    6.Button.
    7.Rosberg.
    8.Barrichelo.
    9.GlokT.
    10.Kam. Koba.
    10 18
  • toreador023
    MR.F1
    dupa ce criterii ai facut acest top???....in orce caz, nu e facut rational....
    mda, multi sentimentalisti...
    13 10
  • Alonso
    Nu stiu daca a fost cel mai bun in 2010 insa e cu siguranta printre cei mai buni.Ultima treime i-a apartinut.Sper ca la anul sa aiba o masina ceva mai performanta.
    14 4
  • toreador023
    Hamilton, Vettel si Kubica
    acesti piloti "inca" nu au ajuns la statutul lui Alonso si Schumaher..asta ii foarte clar.
    vor fi si ei in aceasta in "lume" ...dar cu timpul, nu pac, pac.
    13 5
  • toma necredinciosul
    http://f1.rambler.ru/news/msg.html?id=19217790
    3 11
  • Andrey
    MR.F1
    Bai baiatule, pricepe ca pot fi o mie de topuri.Conteaza cine face acel top.Pentru Alonso e mai onorant sa fie votat de un sef de echipa F1 decat de un clasament al unei publicatii sportive unde votezi tu!
    14 8
  • ...vai ce caractere aveti! voi ink plingeti dupa titlul pierdut d Alonso...
    sa-ti fie clar ca n-am votat p nimeni si nici n-am facut acest top eu cu tine, de tot ce te-ai exprimat astfel!!! iar dk tu vrei un clasament mai real uite si vezi clasamentul pilotilor dupa cum au evoluat ei tot sezonul si ce puncte au acumulat fiecare.
    8 14
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    @MR.F1: Ai linkul acelui top? De curiozitate macar :)
    9 7
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    @MR.F1: Plus ca spui ca acel top este facut de AutoSport (desi ei nu-l au pe site) iar ceva mai tarziu dai un top.... publicat de o publicatie rusa... de care nu a auzit nimeni. Plus nici nu stiu sa citesc ce scriu ei :)
    9 7
  • @neo
    este mai sus
    1 6
  • Hulkenberg
    Hulkenberg in fata lui Barrichello ? Foarte straniu
    3 4
  • ...
    cu siguranta va iesi la iveala acel top. NeoG, de ce zici tu ca n-a auzit nimeni de acest site,...poate voi nu stiti?! Acolo scrie ca a fost facuta aceasta publicatie de catre Autosport, autoritate britanica!
    5 8
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    @MR.F1: Nu cred ca ai citit ce ai scris mai sus. Nu exista nici un top facut de Autosport in care sa scrie ce ai postat tu mai sus. L-am cautat de curiozitate si nu l-am gasit. Ti-am cerut un link ceva si tu ai postat un link in limba rusa, pe care nu o cunosc. Si daca as vrea sa-l citesc... nu pot din motivul de mai sus. Dar Autosport a postat acest top, prezentat si in articolul prezent, care arata exact identic cu ce au postat ei pe site. Topul prezentat de tine nu l-am gasit. Nu ca m-ar interesa cine iese pe locul 1 sau altceva, dar sunt curios )
    9 6
  • nu vad pu ce atita zarva faceti, sau poate ceva nu va convine
    http://www.f1news.ru/news/f1-62749.html
    daca nu intelegi l.rusa, poti cauta dictionare online sa-ti traduca textul.
    4 8
  • Andrey
    MR.F1
    Bai baiete nu te ataca asa ca e pacat sa-ti macini nervii asa de tinerel.Daca tu vrei un top unde Ham sa fie primu atunci sa fie cum vrei tu.Aici(in articolul de mai sus) este prezentat un top al preferintelor sefilor de echipe din F1.Daca nu-ti convine ia-ti tu topul care-ti place de unde vrei tu.Topurile facute pe diverse siteuri sunt in mare parte rezultatul voturilor cititorilor acelor site.Cred ca si un pusti de 10 ani pricepe diferenta asta.
    13 6
  • Madalina
    sursa-autosport
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/88556
    5 0
  • cititi cu atentie din dresa p care v-am dat-o!
    Bai Andrey, mie mi-i indiferent care top poate fi mai real! In ceea ce priveste preferintele mele, aici nu se discuta. Nu i-am pus nimanui preferintele mele in fata!
    5 9
  • Madalina
    link
    http://www.planetf1.com/news/3213/6549427/Bosses-Alonso-Was-The-Best-In-2010
    6 0
  • Andrey
    esti belea mai mrf
    Daca tu crezi ca oamenii care conduc echipele de F1 sunt mai putini credibili decat acel site obscur rusesc unde niste neica nimeni face un top atunci nu mai zic nimic.E clar in ce ape te scalzi.Sa fii tu sanatos cu siteul tau rusesc.
    8 6
  • Adrey...
    asculta! eu la ardesa ta n-am adus nici-un cuvin de rau, dar tu, vad ca dai dovada de multa educatie. Eu n-am zis nimanui ce cred eu sau care-i mai corect, asa ca te rog fii mai calm cu afirmatiile tale! Ink ceva acolo e scris clar de catre cine e facut acel top.
    6 9
  • In-Grid
    mda...
    ce va mai certați pentru un amărât de top....eu zic sa va faceți fiecare un top cu piloții preferați, sa îl scoateți la imprimanta și sa îl lipiți pe pereți, birouri, mașini...asa toata lumea o sa fie fericita.

    P.S. eu aleg topul făcut de șefii echipelor :P

    Ciao!!!!
    9 3
  • Andrey
    MR.F1-Ia panimaiu paruski
    ..talk about your title?"...vai ce caractere aveti!" & "toma necredinciosu"-chill out, don't be aggressive..panimaiu daraghie tavarisci?
    8 5
  • Andrey
    In-Grid
    Sold!:)
    6 0
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    @MR.F1: Cred ca este o confuzie aici.

    Tu ai postat un top care spui ca este facut de Autosport. "Top 10 k cei mai buni piloti de catre Autosport:
    1.Hamilton.
    2.Kubica.
    3.Alonso.
    4.Vettel.
    5.Webber.
    6.Button.
    7.Rosberg.
    8.Barrichelo.
    9.GlokT.
    10.Kam. Koba."

    Eu m-am referit la faptul ca nu l-am gasit pe site-ul Autosport. Tu mi-ai dat un link de pe un site din Rusia, a carei limba nu o cunosc. La asta ma refer atat eu cat si Andrey cred. Topul de mai sus, este pe site-ul Autosport dar nu asta conteaza, nu el face subiectul acestei discutii.

    P.S. Nici nu cred ca conteaza cine este cel mai bun pilot ca sa fiu sincer, cel mai bun pilot din 201 este Vettel si pentru ca este campion mondial.

    Oricum discutia a virat intr-o directie nedorita.
    9 4
  • tavarisci Andrey, daca panimaesh asa de bine, poate vezi si diferenta!
    fa o comparatie intre afirmatiile astea si ale tale!
    @Neo, eu mai sus intr-un coment am spus care e mai corect dovedit, adik clasamentul cu punctajele obtinute de ei insusi p tot parcursul sez.
    4 8
  • mai oameni buni,nu va mai certati ca aia tot isi iau milioanele si voi ramaneti cu nervii tociti!
    Oricum,pot sa confirm ca MR.F1 are dreptate,pe siteul ala asa era topul,cum l-a dat el.
    Cat despre faptul ca Vettel este cel mai bun pentru ca a catsigat,asta este cel putin discutabil, pentru ca,vedeti voi,nu intotdeauna cel mai bun castiga.Mai ales in sport!
    O zi buna sa aveti!
    6 1
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    @MR.F1: Cred ca nici tu nu mai stii ce sa spui. La inceput era un "Top 10 k cei mai buni piloti de catre Autosport", dupa care a devenit un "clasamentul cu punctajele obtinute de ei insusi p tot parcursul sez". Daca nu iti seama de aberatiile spuse de tine, nu este nici o problema. Poti sa te certi singur daca vrei dar initial ma gandeam ca se poate purta o discutie cu tine. Personal ma vor retrage, iar pe viitor te voi ignora. Weekend placut in continuare!

    P.S. Sunt niste sondaje, realitatea din teren o stim deja si aia conteaza.
    12 1
  • @neo, fii putin mai atent!
    eu n-am spus ca iata acesta acesta e corect, la acel top adus de pe rambler. l-am pus aici pu k am vrut sa aduc si topul a celor de la Autosport. Asta nu inseamna k eu ,,am" sau ,,n-am" sustinut aceasta ideie. Iar in coment scris de mine la (12:16) am spus clar care top e mai clar. Citeste-l t rog!
    2 9
  • iulian
    MR.F1
    merci omule pentru informatie si lasa-i pe istia ca nu are rost nici sa vb cu ei tu ai dat o stire iar ei iti sar in cap ( made in romania)
    1 7
  • salutari iulian!
    am facut-o din placere, insa n-a avut rost!
    Te gindesti ca sa nu intri p acest site asa doar pu b.ziua, vrei sa mai aduci o noutate de undeva pu a informa lumea, ca doar noutatile st binevenite intodeauna! Dar in schimb primesti nemultumiri de parca-i aduce ofense cuiva...Imi pare rau!
    Ma gindeam ca la aceasta tema se vor incepe niste discutii interesante si, vom incerca sa ne expunem parerile; cine a meritat mai mult si cn mai putin ...Insa ma conving ca aici nu va fi asa ceva!...doar cearta, ofense, critici s.a... si toate astea fara sens!
    1 8
  • @MR.F1
    Tu trebuia sa postezi la subiect in primul rand. Ai venit cu o stire care este offtopic iar cand ti s-a atras atentia tot tu sari cu fundu in sus.Sau esti administrator si tu propui stirile care trebuie comentate?Daca ai fi vrut o discutie civilizata trebuia sa comentezi in primul rand la SUBIECT.N-ai scos o vorbulita ontopic.Ai facut referire la caractere si ai jignit indirect.Tot tu esti ofuscat?
    7 3
  • user
    las-o balta!!! si tema inchisa!!!
    3 6
  • iulian
    MR.F1
    eu mam convins demult de mentalitatea acestor useri care nu stiu nimica decat sa critice si daca is atat de destepti de ce dracu nu veniti voi cu stiri (la useri cu criticile ma refer )?
    si eu am postat o stire si mi-au sarit in cap de parca le-am furat stirea din buzunarul lor.Ei lasa noi sa fim sanatosi rstu cum am mai spus mentalitate made in romania
    3 5
  • iulian
    restu
    3 3
  • Iulian
    pai da ca mentalitatea romaneasca te impiedica sa postezi la subiect in loc sa faci aici pe avocatu lu peste
    5 2
  • iulian
    romanas si 40 de motive negative
    nu fac pe avocat dar imi place sa va vad cum va ofensati si va aratati talentul fraiere !!!!!!!!!!!
    1 1
  • mda...
    Părerea mea este ca într-un articol online, comentariile sunt cele mai savuroase de citit :P (pe vremea când publicam articole de abia așteptam sa citesc comentariile).
    E normal sa aveți păreri diferite și sa va ciocniți ideile pana ies scântei. ;)

    P.S. suporterii formulei 1 sunt liniștiți (părerea mea)...citiți comentariile microbiștilor, acolo se spun cuvinte grele :P

    Ciao!!!!
    2 1
  • cand alonso a castigat primul titlu cel mai bun pilot a fost votat kimi raikkonen, care ar fi castigat el titlul in acel sezon daca masina nu-l trada de mai multe ori...
    0 1
  • tuturor
    Ca orice clasament e mai mult sau mai putin subiectiv. Dupa parerea mea majoritatea sefilor F1 si l-ar dori pe Alonso in echipa de aceea a iesit pe locul 1. A condus, cu mici exceptii, senzational sezonul asta cu o masina... de locul 3. Eu zic ca parerea sefilor din F1 e f importanta inaintea oricarui alt top. Daca Vettel era mai bun castiga titlul cu minim 3, 4 curse mai devreme. Probabil o va face la anul.
    Acelor indivizi care nu stiu sa respecte si sa aprecieze acest sport jignind in stanga si-n dreapta piloti si echipe ca cel mai important lucru e ca ne putem bucura de acest sport minunat care imbina tehnologia de la cel mai inalt nivel cu talentul dacestor piloti minunati fie ca e vorba de Hamilton , Alonso sau Glock. Maturizati-va! Savurati acest sport, expune-ti pareri pertinente, analize si nu

    vin unii aici si vorbesc de "caracterul unora dintre piloti" ... hahahaha... uite d-lor ca pt sefii din F1 n-a contat si l-au votat pe Alonso..... astia n-au tinut cont de caracter, oare ce caractere au ei sa nu tina cont de asta???? ce zici ctlnmsnhcr mihai??? sub ce nume postezi acum?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru