Alonso vrea să câştige încă un titlu mondial, în Formula 1 sau în altă competiţie

de Daniel Popescu
Vineri, 25.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso speră să mai câştige un titlu mondial până la finalul carierei, chiar dacă va trebui să concureze într-o altă competiţie pentru a-şi îndeplini acest obiectiv.

Esential 2 titluri mondiale a obtinut Fernando Alonso in Formula 1
10 ani au trecut de la primul titlu mondial cucerit de Fernando Alonso
Fernando Alonso a cucerit două titluri mondiale în Formula 1 în 2005 şi 2006, când a întrerupt dominaţia lui Michael Schumacher, însă ulterior nu a reuşit să repete această performanţă nici măcar după cinci sezoane petrecute la Ferrari.

Spaniolul admite însă că obiectivul său este să mai obţină cel puţin un trofeu înainte de a se retrage şi afirmă că este dispus inclusiv să concureze într-o altă competiţie pentru acest lucru.

Actualul pilot al echipei McLaren a făcut aceste declaraţii chiar în ziua în care s-au împlinit 10 ani de la cucerirea primului titlu mondial în Formula 1.

"Aşa sper. Pare că a trecut mai mult timp. Pare că sunt 20 de ani de când am câştigat titlul său cel puţin asta este impresia mea după lucrurile prin care am trecut.

Cred că în Rusia voi concura în al 250-lea Mare Premiu, dar 10 ani nu înseamnă nimic şi sper să câştig din nou titlul. Dacă nu aici, există şi alte competiţii în care pot fi campion mondial, aşa că mai am câţiva ani la dispoziţie", a declarat el.

Alonso nu a dezvăluit în ce altă competiţie ar dori să lupte pentru titlul mondial, însă anterior nu şi-a ascuns dorinţa de a participa în Cursa de 24 de ore de la Le Mans. De altfel, o campanie în Campionatul Mondial de Anduranţă nu este exclusă în condiţiile în care mai mulţi piloţi din F1 s-au îndreptat în această direcţie: Mark Webber este pilot la Porsche, în timp ce Nico Hulkenberg a câştigat cursa de la Le Mans din acest sezon pentru acelaşi constructor.

Via Motorsport

Comentarii (17)

  • S-a dus legendarul de Webber la Le Mans si a spart masina praf, s-a dus no-name-ul de Hulkenberg si i-a facut praf pe toti :)) Chiar nu stiu de ce nu este cautat Nico Hulkenberg. E un talent irosit la o echipa slaba. Pacat.
    19 0
  • Darius
    nu poti sa castigi campionatul mondial de F1 daca nu crezi in McLaren Honda , asta e parerea mea
    4 10
  • Darius
    nu poti sa castigi campionatul mondial de F1 daca nu crezi in McLaren Honda , asta e parerea mea
    3 9
  • Darius
    nu poti sa castigi campionatul mondial de F1 daca nu crezi in McLaren Honda , asta e parerea mea
    2 9
  • Noroc ca ai spus "alte competiții" ...poate te bagi la moto gp ....doar acolo sunt speranțe cu motoare honda
    8 1
  • Desi nu imi place Alonsi si nici nu-l consider cel mai bun pilot, trebuie sa recunosc ca este foarte bun si intr-adevar ar merita inca un titlu. Visez sa-l vad iarasi coechipier cu Hamilton sau macar cu Vettel (ne-am lamuri cum sta treaba...)

    Pacat ca pilotii actuali de F1 au contracte care le interzic participarea in alte competitii motorizate... (probabil din cauza riscului de a se accidenta... desi, personal, cred ca si energia/ concentrarea unui pilot se rispeste daca competitiile sau cursele sunt multe si il obosesc)... totusi in trecut pilotii concurau in diverse competitii paralele:
    - majoritatea pilotau si in Formula 1 si in Formula 2... sau in anumite perioade in Procar
    - Johnny Cecotto concura in 1980 la clasele 350cc si 500 cc in motociclism dar si pe patru roti in Formula 2
    - Stefan Bellof concura in acelasi an (de ex. 1984) in Formula 1, in Campionatul Mondial de Anduranta unde a iesit campion, in Deutsche Rennsport Meisterschaft unde iarasi a fost campion si inca cateva curse ocazionale sub diverse denumiri... etc

    De aceea mi s-a parut delicios ce s-a intamplat anul acesta cu Nico Hulkenberg... pacat ca Alonso (Hamilton, Vettel & Co.) nu au posibilitatea asta... de ex. sa faca in acelasi an sezon complet in F1 si Campionatul Mondial de Anduranta... (chiar daca unele etape s-ar suprapune prioritatea ar fi desigur F1)... insa repet, probabil multi ar opta sa nu o faca, din cauza ca s-ar acumula oboseala care le-ar afecta performantele in F1...
    8 2
  • @Dariuse, esti balbait de te repeti? cam asta ar fi parerea mea !
    12 0
  • un comment off topic

    cei care locuiti pe coasta de vest (SM/BH/AR/TM) si cunoasteti limba maghiara, se poate cumpara decodor MindigTV (ai nevoie si de o antena standard) si se paote prinde M4 Sport (plus inca cateva posturi extra pachetului Digi)

    eu mi-am instalat, m-a costat 300 de ron cu accesorii, cablu, manopera inclus
    am luat pachetul intr-un magazin specializat in antene/antene parabolice
    merita, se vede foarte fain in HD

    @Daniel

    te rog sa nu comunici oficial aceasta informatie, cei care suntem aproape de granita din "intamplare fericita" putem accesa M4, altfel vecinii nostri "dragi" ... sa-i F#t! ne-ar bloca sa vedem F1 pe M4

    mersi :)

    Forza Ferrari!
    8 2
  • Un al treilea titlul care i-a scapat in trecut ar fi ceva pentru Alonso. Nu cred ca mai are sanse sa-l castige in F1 dar in alte competiti gen Le Mans, totul este posibil. Cat despre visele unora, Alonso are usa inchisa la Ferrari iar de Mercedes nici nu cred ca poate sa fie vorba, cine nu s-a lamurit de cum sta treaba pana acuma, nu are nici o sansa sa se lamureasca.

    Poate in 2016 cei de la McLaren o sa-l lase sa concureze in Le Mans, desi nu cred pentru ca sunt marci de masini diferite, pacat totusi.
    9 0
  • @ fan Ferrari

    Nu ne ucide visele! :)))

    eu m-am lamurit in 2007 ca Hamilton e mai rapid ca Alonso, dar visez sa ii revad coechipieri pt ca ar fi spectacol ... si poate pt ca si voi fanii spaniolului v-ati lamuri ca nu e cel mai bun asa cum credeti

    in aceeasi ordine de idei mi-ar placea sa vad aceeasi echipa cu Hamilton-Alonso, Hamilton-Vettel, Alonso-Vettel

    PS nu cred ca Alonso are usa definitiv inchisa la Ferrari... desi nu sunt fanul lui, cred ca toata lumea este suficient de lucida si are informatii destule incat sa isi dea seama ca Fernando a vrut sa plece de la Ferrari (nu a fost dat afara asa cum spun unii pe aici)
    7 2
  • @dany

    Ham asa e mai rapid decat Alonso precum a egalat recordul lui Senna ...
    fa socoata!
    8 3
  • Alonso este un pilot mult supra-apreciat. Singurul lucru la care exceleaza este sa-si insuseasca victoriile si sa invinovateasca echipa si masina la infrangeri. Toata lumea traieste cu impresia ca Ferrari a facut numai carute din 2010 incoace. Adevarul este ca avem aceasta impresie din cauza acuzelor lui Alonso care nu ar fi zis nici in 1000 de ani ca masina a fost buna cand el nu castiga.
    5 8
  • @Dany: Nu stiu cat de lucid esti tu, nu te cunosc, plus n-as vrea sa te judec doar dupa comentariile tale... care sunt doar comice si nimic altceva. Daca te-ai fi lamurit din 2007 n-ai mai vrea ca Hamilton sa fie cu Alonso in aceeasi echipa, pentru ca in realitatea treaba ar putea sa fie invers decat te-ai lamurit tu si sa vezi atunci depresie...
    Despre Alonso... Eu personal n-am spus nici odata ca-i cel mai bun pilot din lume pentru ca este doar unul singur in fiecare sezon si este cel care castiga titlul in acel sezon. Ca-s mai multi piloti foarte buni, eh sunt 5 dupa parere mea, este cu totul altceva.

    Cat despre usa inchisa, n-am spus nicaieri ca-i ceva definitiv, am spus doar ca este inchisa. Daca erai destul de lucid cand citeai comentariul meu, ai fi vazut ca nu am spus nimic despre ca a vrut sa plece sau ca a fost dat afara. Am spus simplu: usa la Ferrari este inchisa. Daca nu intelegi, poti sa te gandesti ca este pentru moment, orice te ajuta sa intelegi ce am spus. Poate sa fie inchisa pana maine, pana sezonul viitor, pana trece iarna, cat vrei tu.

    In rest, sa vedem calificarile maine si cursa Duminca.
    2 1
  • Koszi szepem Soxy!
    Cat despre Alonso, sincer sa fiu merita inca un titlu mondial!
    10 2
  • Cristi
    Un pilot Mare! Doar pentru cei obiectivi. Unul din ultimii samurai din F1 dupa Schumacher.
    6 1
  • GrosJan
    @MKS

    pentru ca succesul intr-o competitie nu-ti garanteaza succesul in alta competitie. Apoi in F1 coneaza mult background-ul (din pacate) pentru ca bani, sponzorizari, publicitate etc. iar background iti faci daca esti norocos si prinzi masina de titlu si iti bati coechipierul cu ea
    1 0
  • si alonso ar fi fost no name daca nu avea renault-ul ala in 2005 si 2006
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru