Andre Lotterer, triplu câştigător la Le Mans, ar putea concura pentru Caterham în Belgia

de Daniel Popescu
Marti, 19.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Andre Lotterer, germanul care a câştigat de trei Cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru Audi, l-ar putea înlocui pe Kamui Kobayashi la Caterham în Marele Premiu al Belgiei, potrivit presei internaţionale.

Esential 3 victorii a obtinut Andre Lotterer in Cursa de 24 de ore de la Le Mans
3 ani a fost Andre Lotterer pilot de teste la Jaguar in Formula 1, intre 2000-2002
Caterham este pe punctul de a efectua o modificare în linia de piloţi pentru Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul acestei săptămâni, în încercarea de a obţine resurse financiare în contextul restructurărilor majore care au survenit după schimbarea acţionariatului.

Iniţial, echipa a negociat cu Carlos Sainz Jr, pilot din cadrul programului Red Bull Junior, însă publicaţia britanică Autosport susţine că intenţiile celor de la Caterham sunt mult mai serioase.

Sursa citată afirmă că favorit să concureze pentru Caterham în Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul acestei săptămâni este Andre Lotterer, triplu câştigător al Cursei de 24 de ore de la Le Mans pentru Audi în 2011, 2012 şi 2014 şi campion în competiţia de monoposturi Super Formula din Japonia în 2011.

Experienţa lui Lotterer în Formula 1 se rezumă la statutul de pilot de teste pentru Jaguar în perioada 2000-2002, însă germanul poate profita de perioada din Super Formula.

De altfel, performanţele obţinute în competiţia japoneză îi permit să obţină superlicenţa necesară pentru a putea concura în Formula 1.

Totuşi, el are nevoie de acordul echipei sale, întrucât la sfârşitul săptămânii ar trebui să concureze la Motegi, precum şi de acordul celor de la Audi.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Si ce vor face cu Kobayaschi?Daca va veti uita in istoricul sau din F1 a reusit sa se mentina pe locuri de mijloc la Panasonic Toyota si Sauber BMW.Rezultatele de la Caterham pe care le-a avut si le are sunt din cauza monopostului.Mai bine l-ar inlocui pe Ericson pt. ca nu si-a dovedit talentul pana acum dar daca are talent va avea timp sa si-l arate deoarece e tanar.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru