Argentina şi Mexic, interesate să revină în calendarul F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.06.2011
Argentina şi Mexic intenţionează să revină în calendarul Formulei 1 în viitorul apropiat.

După ce în ultimul an s-a extins preponderent în Asia şi Orientul Mijlociu, Formula 1 îşi îndreaptă tot mai mult atenţia spre cele două continente americane. Astfel, după mulţi ani în care Brazilia a fost singura ţară care a reprezentat America de Sud în calendar,

Argentina este pregătită să construiască un circuit complet nou de Formula 1 şi MotoGP în localitatea Zarate din apropierea capitalei Buenos Aires. Circuitul va avea o lungime de 5.5 km, va fi finalizat în următorii doi ani şi ar putea beneficia de avantajul prezentei unor fabrici Toyota, Honda, Volkswagen, Ford şi GM în apropiere, chiar dacă niciunul dintre aceşti constructori nu este prezent în Formula 1.

Organizatorii au prezentat deja şi o configuraţie iniţială, care va suferi modificări pe parcurs:

 

De cealaltă parte, Mexic este interesată să modernizeze circuitul Autodromo Hermanos Rodriguez din Mexico City pentru ca acesta să primească licenţa pentru Formula 1. Organizatorii au fost deja informaţi de Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, care ar urma să fie modificările necesare pentru primirea licenţei, însă acestea nu au fost dezvăluite.

Circuitul a găzdui anterior curse în competiţiile A1GP şi ChampCar.

Argentina şi Mexic au găzduit ultima oară curse de Formula 1 în 1998 şi, respectiv, 1992.

Via | F1Fanatic

Comentarii (4)

  • Da-o naibi de treaba... Mexic??? Ce sa caute Mexicul in F1 unde acolo mor oameni pe strada. Siguranta e zero in Mexic. Aceiasi situatie si in Argentina. In plus sunt tari care nu spun nimic in motorsport. Sper sa revina Franta, nu tari uitate de lume.
    Astia nu vor sa puna curse si in Congo???? Mergem in Madagascar pana la urma...
    7 14
  • Mexic si Argentina...
    Argentina si Mexic au traditie in organizarea de curse in F1, asa cum tarile arabe sau Malaezia, China nu au, si in plus Argentina l-a dat F1 pe "El Maestro", Juan Manuel Fangio.Situatia Braziliei in privinta sigurantei este aceeasi cu a Argentinei, si totusi avem anual un MP al Braziliei.
    P.S. Isi aminteste cineva de superba victorie obtinuta de Alain Prost in MP al Mexicului din 1990, cand a plecat de pe locul 13 si a depasit tot plutonul la volanul Ferrari-ului 641?
    18 3
  • @maryo37
    Te rog daca nu sti ce vorbesti sa te abtii. Stereotipurile sunt mai adanci in cultura romana decat radacinile manelelor, dar nu inseamna ca trebuie sa-ti deschizi gura si sa latri prostiile ce ti le baga in cap altii fara sa fi verificat fapte.
    Sigurele locuri in care esti impuscat pe strada in Mexic sunt orasele de la granita cu USA care sunt puncte cheie pentru transpotul de droguri si de persoane. In rest, Mexicul e o tzara frumoasa, bogata in traditii, un loc ce merita vizitat, un loc din care inveti multe. Asta daca reusesti sa-ti scoti capul dintre buci si sa privesti realitatea in fatza.
    In Argentina exista zone si zone. Exact asa cum in Bronx si Harlem nu poti/puteai intra sa te plimbi singur pe strada, asa sunt si in Buenos Aires ghetouri in care daca intri nu mai iesi viu. Asta nu inseamna ca lumea e mai putin civilizata in rest, sau ca Argentina sau Mexic nu merita sa aiba o cursa de F1.
    Ba mai mult, as spune ca ar trebui sa existe un ... barem pentru a putea gazdui o cursa de F1....De ex: sa ai 3000km de autostrada? Mi s-ar parea rezonabil. Ar putea si Romania sa-si depuna candidatura in ...hm.....2000 ani?
    Cineva spunea odata ca invidia e catalizatorul prostiei si samantza urii. Privind de la 10000km departare in Romania e mult mai multa invidie decat ar fi normal... cu consecintele de rigoare.
    11 3
  • Andrei Alexandru
    @Argentina + Mexic
    Personal mi-as dori sa le revad in Formula 1, in locul unor circuite plicticoase din Asia, asa ca personal nu pot decat sa ma bucur :P
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru