Avon confirma interesul de a furniza pneuri in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.04.2010
Avon a confirmat oficial ca negociaza furnizarea cauciucurilor in Formula 1 incepand din sezonul 2011, insa a negat ca pneurile vor fi furnizate de Bridgestone.

Publicatia britanica Autosport a dezvaluit in premiera in weekendul trecut ca Avon Tyres a facut o propunere surpriza pentru furnizarea pneurilor in Formula 1 incepand din sezonul 2011, intrand astfel in concurenta directa cu francezii de la Michelin. Prin intermediul unui comunicat de presa, Avon a confirmat in mod oficial ca negociaza cu echipele din Formula 1, insa britanicii sustin ca ei sunt cei care au fost abordati de oficialii competitiei.

“Ca producator major de pneuri pentru sporturile cu motor, Cooper Tire, prin intermediul companiei subsidiare Avon Tyres, a fost abordata pentru a furniza pneuri in Formula 1. Compania este in negocieri cu partile relevante si nu poate comenta mai mult in acest moment”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Avon Tyres.

Infiintata in 1904 in Marea Britanie, Avon Tyres este o companie detinuta integral de grupul american Cooper Tire.

Zvonurile initiale indicau faptul ca Avon ar putea prelua pneurile fabricate de Bridgrestone, insa britanicii sustin ca, daca vor oferi pneuri in Formula 1, acestea vor fi produse de companie cu sprijinul unor furnizori externi.

Participarea Avon Tyres in Formula 1 este sustinuta de Bernie Ecclestone, care nu este de acord cu propunerea facuta de Michelin ca jantele pneurilor sa creasca anul viitor de la 13” la 18”. Echipele spera ca numele noului furnizor de pneuri din Formula 1 sa fie stabilit cel tarziu la Marele Premiu al Spaniei din 9 mai, intrucat inginerii trebuie sa inceapa in curand constructia noilor monoposturi.

Via | Avon Tyres | Tyre Press

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru