Bahrain nu renunţă la găzduirea cursei de F1 în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.03.2011
Bahrain este determinată să găzduiască cursa de Formula 1 şi în acest an, însă Bernie Ecclestone a avertizat că o decizie finală trebuie luată înainte de startul sezonului.

Bahrain este încrezătoare în oportunitatea de a găzdui cursa de Formula 1 programată pentru acest sezon, în ciuda faptului că situaţia politică din această ţară este departe de a se clarifica.

Potrivit declaraţiilor lui Shaikh Mohammed bin Isa Al Khalifa, şeful departamentului de dezvoltare economică a statului din Orientul Mijlociu, Bahrain vrea să fie inclusă în calendar pe parcursul sezonului.

"Pierderea Marelui Premiu nu înseamnă nimic comparativ cu o tară stabilă şi o economie puternică, dar Bahrain încă analizează posibilitatea de a găzdui mult-aşteptată cursa pe parcursul anului. Sperăm ca protestele să se liniştească şi că cursa va continua la o dată ce va fi stabilită ulterior", a declarat el pentru postul american de televiziune CNN.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a avertizat că o decizie finală privind reprogramarea sau nu a Marelui Premiu al statului Bahrain trebuie luată înainte de startul sezonului.

"FIA trebuie să schimbe calendarul, iar Bahrain trebuie să aplice pentru o nouă dată.

Consiliul Mondial al FIA se va reuni la începutul lunii martie şi ar putea analiza situaţia. Am vorbit deja cu preşedintele Jean Todt despre posibilitatea de a găsi o nouă dată şi amândoi am decis că o decizie trebuie luată înainte de începerea sezonului", a declarat britanicul în vârstă de 80 de ani.

În plus, Ecclestone susţine că echipele ar fi de acord să concureze în Bahrain în pauză de patru săptămâni programată pentru luna august, în ciuda faptului că temperaturile din acea perioadă depăşesc frecvent 40 de grade Celsius.

"Nu avem nevoie de o cursă alternativă în Europa sau în alt loc. Avem nevoie de o cursă în Bahrain. Dacă prinţul coroanei crede că ţara să este capabilă să găzduiască o cursă ne vom întoarce în Bahrain. Cred că echipele sunt suficient de sensibile încât să concureze în Bahrain în pauză de vară în ciuda temperaturilor ridicate, pentru că în acest mod putem sprijini tara", a mai precizat el. Noul sezon de Formula 1 va începe în 27 martie cu Marele Premiu al Australiei.

Via | SportingLife | Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru