Berger: "Criza din F1 a fost provocata din interior"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.01.2009
Gerhard Berger considera ca actuala criza care afecteaza Formula 1 este provocata in parte chiar din interiorul competitiei.

Criza economica a atins inevitabil si lumea Formulei 1, echipele luand mai multe masuri pentru reducerea drastica a costurilor operationale.

Totusi, fostul coproprietar al Scuderiei Toro Rosso, Gerhard Berger, crede ca aceasta criza este provocata, cel putin partial, chiar din interior.

"A trebuit sa vad Formula 1 ca o afacere, si nu am vrut sa rulez o afacere intr-un mediu nesanatos. Formula 1 este afectata nu numai de criza financiara globala. Criza din sportul nostru este creata din interior", a declarat austriacul pentru publicatia elvetiana SonntagsBlick.

Pe langa reducerea bugetelor echipelor, fostul pilot considera ca o alta problema este generata de costurile organizatorilor de curse. "Ceea ce se face acum cu 300 de milioane de dolari pe an poate fi facut si cu 30 de milioane. Formula 1 sta pe un start de gheata subtire. Organizatorii circuitelor traditionale nu-si mai pot permite asta. Costurile ridicate inseamna ca acestea nu mai pot fi acoperite de sponsori", a adaugat el.

Referindu-se la fosta sa echipa, Berger crede ca Sebastien Buemi va fi punctul de reper al Scuderiei Toro Rosso in 2009, chiar daca elvetianul nu a fost inca confirmat pentru sezonul urmator. "Toro Rosso va avea un pilot rapid si bun in Buemi", a incheiat austriacul.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru