BMW s-a pregatit pentru cursa de duminica

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.04.2009
Robert Kubica si Nick Heidfeld au efectuat vineri primele pregatiri pentru cursa de la Sepang.

Cei doi piloti ai echipei BMW-Sauber s-au concentrat in prima zi de antrenamente libere de la Sepang pe pregatirile pentru cursa de duminica.

Heidfeld a admis ca stabilitatea monopostului F1.09 nu este inca perfecta, iar echipa urmeaza sa decida daca va folosi sau nu KERS in acest weekend.

"Cu siguranta rezultatele nu arata bine, dar la Melbourne am avut aceeasi imagine in ziua de vineri. Totusi, avem ceva munca de facut pentru a imbunati stabilitatea monopostului", a declarat germanul, care a finalizat a doua sesiune pe ultimul loc. "In prima sesiune am concurat cu KERS, iar in a doua nu am utilizat tehnologia. Cand folosesc KERS stabilitatea monopostului se schimba in mod simtitor, dar fara el pierd foarte mult in momentele de accelerare. Aceasta este experienta pe care am dorit-o. Acum vom arunca totul intr-un mixer - timpi pe tur, date si impresii - iar apoi vom decide daca vom folosi sau nu KERS la Sepang".

La randul sau, Kubica a prezentat principalele diferente intre cursa de la Melbourne si circuitul de la Sepang, aratand ca vremea caniculara va juca un rol important.

"Astazi ne-am concentrat total pe pregatirea cursei si pe compararea pneurilor. Specificatiile pe care le-au adus cei de la Bridgestone in Malaezia sunt foarte diferite de cele utilizate la Melbourne, iar Sepang are bineinteles caracteristici diferite. In plus, temperaturile pistei sunt foarte ridicate aici, asa ca a fost o situatie complet noua. Am obtinut multe date si probabil vom utiliza pneurile la intregul lor potential pe parcursul cursei. Astazi am parcurs stint-uri lungi, iar maine ne vom concentra pe performanta pe un tur", a spus polonezul.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (2)

  • Rosberg ...?
    Probabil ati vrut sa-l punctati pe Robert Kubica...dar a fost punctat Rosberg...
    0 0
  • @dj_grasy
    S-a remediat greseala in stirea urmatoarea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru