BMW-Sauber continua dezvoltarea monopostului F1.09

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.07.2009
BMW-Sauber va continua munca la imbunatatirea monopostului F1.09, concomitent cu fazele incipiente ale dezvoltarii monopostului pentru sezonul urmator.

BMW-Sauber si-a propus ca obiectiv pentru acest sezon sa lupte pentru titlul mondial, insa realitatea de pe pista a contrazis in mod flagrant telurile germanilor.

Echipa se zbate pe locul 8 in clasamentul constructorilor, fiind superioara doar celor de la Toro Rosso si Force India, cel putin din punct de vedere al punctelor acumulate.

Chiar daca concentrarea pe viitorul monopost F1.10 ar putea parea o alegere logica in acest context, BMW a anuntat ca nu va renunta la dezvoltarea actualului monopost, considerand ca o parte din progres va putea fi ulterior transferat pe F1.10.

"Ca de obicei in aceasta perioada a anului, munca la dezvoltarea monopostului F1.10 a inceput deja. Aceasta se desfasoara in paralel cu dezvoltarea suplimentara a masinii curente. Totusi, muncim la intreaga capacitate pentru F1.09. Intrucat avem doar modificari minore ale regulamentului aerodinamic pentru anul viitor, putem folosi cunostintele castigate acum pe monopostul F1.10. Acesta este principalul nostru obiectiv pentru a doua jumatate a sezonului", a declarat Mario Theissen, seful departamentului de motorsport al BMW.

Pe de alta parte, germanul lauda prestatiile lui Robert Kubica si Nick Heidfeld din acest sezon, considerand ca acestia nu au nicio vina pentru rezultatele mai mult decat modeste ale echipei.

"Pilotii nu trebuie in niciun caz invinovatiti. Daca le-am fi putut oferi o masina cu care sa lupte in frunte, atunci ar fi putut face asta. Au demonstrat asta foarte des in trecut. Atat Nick Heidfeld, cat si Robert Kubica, au gestionat situatia intr-o maniera profesionista. Lucreaza intens cu inginerii, discuta modurile in care probleme pot fi rezolvate si, la fel ca toata lumea din cadrul echipei, se straduiesc sa aduca din nou echipa in top", a mai precizat oficialul german.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (2)

  • Despre BMW
    Daca s-ar intocmi un clasament al celor mai idioti conducatori de echipe cei de la BMWar ocupa detasat primul loc in ultimIi 2 ani.Anul trecut ptr faptul ca nu au continuat dezvoltarea masinii cand Kubica se batea cu sanse mari la titlul de campion si ptr faptul ca au fost singura echipa care nu a acceptat amanarea introducerii sistemului kers intr-un moment in care toate celelalte echipe sustineau asta.Anul asta ptr ca au fost primii care au renuntat la kers si continua intr-un mod penibil un proiect care a fost sortit esecului de la bun inceput.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Miorel
    Nah, anul trecul il avem pe Stefano pe locul 1. Numai el a putut pierde un titlu mondiat... la schimbarile de la boxe. Evident sunt urmati foarte de-aproape de BWM cu Mario :))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru