BMW-Sauber, in pragul falimentului

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.11.2009
BMW-Sauber trece printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar dupa ce presa elvetiana a dezvaluit ca echipa nu beneficiaza de fonduri din partea cumparatorilor arabi.

Constructorul BMW a vandut echipa de Formula 1 catre consortiului elvetiano-arab Qadbak in luna septembrie, in speranta ca aceasta va primi unda verde pentru a concura in sezonul 2010 al Formulei 1.

Retragerea ulterioara a constructorului Toyota din competitie ar fi trebuit sa echivaleze cu acceptarea echipei cu sediul la Hinwil pe grila de start, insa atat FIA cat si Qadbak au evitat sa faca un anunt pe marginea acestui subiect.

Publicatia elvetiana Sonntagszeitung a dezvaluit ca motivul acestor ezitari este reprezentat de situatia financiara precara a echipei. Sursa citata mentioneaza ca Russell King, investitorul aflat in spatele tranzactiei, nu beneficiaza de sprijin financiar din partea companiei elvetiano-arabe, astfel ca viabilitatea proiectului este in pericol. In plus, se speculeaza ca King s-a bazat la achizitionarea echipei BMW-Sauber ca va obtine fondurile necesare pentru a concura in Formula 1 din drepturile comerciale aferente sezonului 2009.

Pe de alta parte, King are conturile bancare blocate dupa ce a fost acuzat de mai multe fraude, iar anterior a fost in inchisoare pentru incalcarea legilor.

Publicatia mentionata sustine ca FIA va publica lista oficiala a echipelor inscrise in sezonul 2010 la finalul lunii noiembrie, chiar daca Consiliul Mondial al FIA se va reuni doar pe 11 decembrie.

Via | Sonntagszeitung

Taguri: BMW-Sauber, Qadbak

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru