BMW-Sauber introduce noi update-uri pentru Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.08.2009
BMW-Sauber va introduce un nou update pentru monopostul F1.09 la Marele Premiu al Europei, in ciuda faptului ca germanii se vor retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon.

Decizia constructorului BMW de a se retrage din Formula 1 a luat prin surprindere departamentul de motorsport, cu atat mai mult cu cat echipa incepuse deja dezvoltarea monopostului din sezonul viitor.

Chiar si in aceste conditii, Mario Theissen, directorul departamentului de motorsport al BMW, sustine ca inginerii vor continua sa produca update-uri pentru monopostul F1.09, unul dintre ele urmand sa-si faca aparitia chiar la Marele Premiu al Europei de weekendul viitor.

"In timp ce eforturile din spatele scenei pentru gasirea unei solutii pentru echipa continua, toata lumea este constienta ca obtinerea unor performante bune pe circuit este cea mai buna metoda de a-si promova abilitatile. Vrem sa revenim pe o cale buna, asa ca pachetele de dezvoltare pentru Valencia si Singapore vor fi puse in practica asa cum am anuntat", a declarat oficialul german in cadrul unui preview pentru cursa de la Valencia.

Intre timp, pilotii echipei dau senzatia ca se concentreaza exclusiv la Marele Premiu al Europei, circuitul spaniol fiind printre preferatele lui Robert Kubica.

"Mi-a placut foarte mult circuitul de la Valencia.

Imi place caracterul de tip opreste-te si pleaca al circuitelor. La Valencia sunt multe linii drepte urmate de viraje stranse si apoi din nou de linii drepte. Asta inseamna ca sunt multe zone de franare agresiva. Anul trecut a fost foarte clar, intrucat circuitul este inconjurat de ziduri de beton si nu exista prea mult aer. Aceste conditii sunt foarte dificile pentru racirea monopostului. Anul trecut am avut performante foarte bune la Valencia", a explicat polonezul atractia pentru acest circuit.

Desi circuitul de la Valencia este unul 100% stradal, Nick Heidfeld crede ca principalele sale caracterisitici nu demonstreaza acest lucru. "Valencia este un circuit stradal, dar nu se piloteaza ca pe unul de acest tip. De fapt este la fel ca unul dintre circuitele moderne. Nu esti in imediata apropiere a cladirilor si nu este atat de ingust, dar exista zone de esapare", a precizat germanul.

BMW-Sauber ocupa locul 8 in clasamentul constructorilor inaintea Marelui Premiu al Europei din 23 august, acumuland pana in prezent numai 8 puncte.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru