BMW-Sauber nu isi schimba inca numele

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.01.2010
BMW-Sauber isi va pastra deocamdata acest nume, in ciuda retragerii constructorului german din Formula 1.

BMW a anuntat inca din luna iulie a anului trecut ca se va retrage din Formula 1 la finalul sezonului 2009, iar in luna noiembrie a vandut echipa fostului proprietar Peter Sauber.

Initial, s-a anticipat ca echipa va reveni in cele din urma la vechea denumire Sauber F1 Team, insa elvetienii nu planuiesc in acest moment sa actioneze in acest sens.

"In prezent, echipa se numeste BMW-Sauber F1 Team si este numele specificat in formularul de inscriere in sezonul 2010. In acest moment nu exista o data precisa referitoare la momentul in care vom depune o cerere pentru schimbarea numelui", a declarat un purtator de cuvant al echipei pentru publicatia Autosport.

Principala explicatie pentru aparitia acestei confuzii este ca inscrierile pentru sezonul 2010 al Formulei 1 au avut loc inainte ca BMW sa finalizeze vanzarea echipei de Formula 1, motiv pentru care s-a inscris cu actuala denumire. Potrivit regulamentului, BMW-Sauber isi poate schimba numele numai prin acceptul unanim al celorlalte echipe din Formula 1, pe langa cele ale forului mondial si al lui Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei.

In cazul in care nu va renunta la particula BMW, echipa risca sa se afle in postura de a concura in sezonul 2010 purtand numele constructorului german chiar daca va utiliza motoare Ferrari.

Via | Autosport

Taguri: BMW-Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru