Brawn, convins ca echipele vor ramane in F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.06.2009
Ross Brawn este sigur ca echipele din cadrul FOTA vor ajunge la o intelegere cu FIA si vor concura in sezonul 2010 al Formulei 1, afirmand ca nu este adeptul unei competitii paralele.

Ross Brawn se va intalni luni cu Max Mosley, presedintele FIA, pentru a gasi o solutie la criza care afecteaza de cateva luni lumea Formulei 1.

Desi niciuna dintre cle doua parti nu da semne ca va ceda, Brawn este convins ca acest coflict se va finaliza cu bine si ca echipele actuale vor concura in Formula 1 si in sezonul viitor.

"Sunt complet increzator ca vom fi in Formula 1 in sezonul viitor si trebuie sa ai un plan in aceasta privinta. Nu avem ce altceva sa planuim. Nu putem permite ca acest scandal sa reprezinte o sursa de distragere a atentiei pentru ingineri si pentru planurile de cursa", a declarat seful echipei Brawn GP pentru agentia de presa Associated Press.

Desi Ferrari a avertizat ca va organiza o competitie paralela cu F1 alaturi de ceilalalti constructori in cazul in care conflictul nu se va rezolva, oficialul britanic nu crede ca se va ajunge la acest lucru. Totusi, Brawn spune ca o astfel de competitie s-ar desfasura cu monoposturi similare cu cele din Forula 1 anului 2010.

"Nu sprijin un campionat paralel, dar daca ar fi unul atunci s-ar desfasura cu monoposturi similare cu cele la care lucram acum, adica cursele vor fi fara realimentari", a mai precizat el.

Practic, Brawn a lasat sa se inteleaga ca echipele din Formula 1 muncesc deja la noile monoposturi pentru sezonul urmator, chiar daca criza din Formula 1 este inca departe de a fi incheiata.

Regulamentul sportivpentru sezonul 2010 prevede ca noutate interzicerea realimentarilor cu benzina in timpul curselor.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • @admin
    "FOTA have been supportive of Brawn GP, and the reason we are in Formula 1 is because of the support we received, particularly from McLaren and Mercedes, and offers of help from Ferrari," he said. Nu mai trebuiau acordate niste puncte?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1
    Daca aceasta criza se va finaliza prin ramanea echipelor in Formula 1 in 2010, Max are 150% sanse sa fie reales. Sper din tot sufletul sa nu se intample asta. Jean Todt mi se pare o alternativa foarte buna dar nu are nici o sansa daca Max rezolva acest conflict. Max poate rezolva acest conflict foarte simplu: va media intre echipe si le va spune ca le va tot ce vor dori. Dar nici ele nu cred ca se amagesc sa creada ca chiar vor primi mai multi bani si chestii de genul acesta. Bernie mai are gramezi de restante de cativa ani, exista cateva sume vehiculate si sunt cam si destul de mari. Daca acele restante nu le plateste... ce-l obliga sa plateasca aceste noi sume?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru