Brawn: "Echipele exagereaza importanta prognozei meteo"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.04.2010
Ross Brawn considera ca echipele de top din F1 acorda o importanta prea mare informatiilor meteo, fapt ce justifica rezultatele modeste inregistrate de McLaren si Ferrari in calificarile din Malaezia.

Calificarile din cadrul Marelui Premiu al Malaeziei au fost bulversate de rafalele de scurta durata de ploaie, iar McLaren si Ferrari au fost cele mai afectate in Q1.

Pilotii celor doua echipe au asteptat in garaj oprirea ploii, conform indicatiilor primite de la meteorologi, insa dupa ce au revenit pe circuit ploaia a inceput sa bata si mai tare. In acest context, Ross Brawn, seful echipei Mercedes GP, considera ca echipele de top ar trebui sa urmeze strategia rivalelor mai mici si sa efectueze un tur cronometrat indiferent de conditiile meteo.

"Am invatat o lectie in Malaezia, pentru ca aproape am fost prinsi in cursa. Radarul meteo spunea clar ca nu va mai exista ploaie in restul sesiunii. Cred ca asta s-a intamplat din cauza muntilor, o parte dintre nori au disparut inainte de a se ridica spre munti, iar cand au ajuns in cealalta parte s-au format din nou si au udat circuitul. Ar trebui sa iesim toti pe pista pentru un tur cronometrat ca masura de siguranta si apoi sa asteptam evolutia vremii.

Sunt sigur ca asa se va intampla data viitoare", a declarat britanicul.

Brawn crede ca echipele prefera sa se bazeze pe radarul meteo pentru a evita sa-si treaca in cont ca eventualele greseli de strategie.

"Daca mizam pe tehnologie, avem pe ce sa dam vina. Daca mergem pe propria noastra intuitie, atunci cineva va trebui sa-si asume raspunderea", a adaugat el.

Via | ITV

Taguri: Brawn, strategie

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru