Brawn nu crede că vor exista inovaţii tehnice majore în 2014

de Daniel Popescu
Luni, 09.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn consideră că regulamentul pentru 2014 este suficient de bine clarificat pentru a împiedica apariţia unor inovaţii tehnice şi controverse.

Schimbarea radicală a regulamentului tehnic aduce în mod tradiţional apariţia unor tehnologii surprinzătoare în Formula 1, astfel că este de aşteptat ca sezonul 2014 să nu facă excepţie de la această regulă.

Cu toate acestea, Ross Brawn, care se pregăteşte să părăsească Mercedes la sfârşitul acestui an, consideră că regulamentul a fost stabilit în termeni clari, motiv pentru care nu anticipează controverse tehnice majore.

"Portiţele din regulament sunt lucruri la care cineva se gândeşte fără ca altcineva să o facă. Aşa că s-ar putea să existe cineva care s-a gândit la ceva ce noi nu am văzut încă şi niciodată nu poţi să spui că nu se va întâmpla. Dar nu am văzut nicio zonă, altfel probabil că le-am fi exploatat", a declarat britanicul.

Urmareste Automarket
Brawn oferă ca argument pentru afirmaţiile sale regulamentul care stabileşte modul în care trebuie să funcţioneze sistemul de evacuare.

"De exemplu, în cazul evacuărilor, este un regulament destul de strict acum în zona de mijloc a monopostului.

Va fi greu să vedem că putem face ceva în această zonă chiar şi cu tehnologia Coandă sau conceputul pe care l-am folosit în ultimii doi ani, dar poate mă înşel. Cred că regulamentul este într-o stare destul de bună", a adăugat el.

Anterior, Pat Fry, directorul tehnic al Scuderiei Ferrari, a afirmat că a observat unele aspecte ale regulamentului aerodinamic care ar putea genera controverse în sezonul 2014.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • de ce nui pune sa alerge cu biciclete ce le mai trebuie masini in f1, motoare mai mici evacuari restrictionate ,ce mai urmeaza ?,sa le mai ia o roata prin 2015 si asa incet se ajunge la biciclete ...fain
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru