Briatore ar putea fi implicat în scandalul mitei din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.08.2011
Flavio Briatore, fostul şef al echipei Renault, ar putea fi implicat în scandalul de mită din Formula 1 alături de Bernie Ecclestone.

Presa germană a dezvăluit în acest weekend noi informaţii privind amplul scandal de mită în care este implicat Bernie Ecclestone, care a recunoscut că i-a oferit 44 de milioane de dolari bancherului german Gerhard Gribkowsky în cadrul unor tranzacţii pentru vânzarea drepturilor TV.

Publicaţia Seddeutsche Zeitung susţine că tranzacţiile au fost realizate prin mai multe companii cu sediul în ţări exotice şi prin contracte de consultanţă false cu ajutorul direct al lui Flavio Briatore, fostul şef al echipei Renault.

Dezvăluirile nu reprezintă o surpriză majoră în lumea Formulei 1, în condiţiile în care Briatore şi Ecclestone sunt prieteni de foarte multă vreme şi au colaborat şi în cadrul altor afaceri, printre care se numără şi deţinerea în coproprietate a clubului englez de fotbal Queens Park Rangers.

În plus, Briatore a fost găsit vinovat de implicare în celebrul scandal Crashgate din sezonul 2008, când Nelson Piquet Jr a produs în mod intenţionat un accident în cursa din Singapore pentru a favoriza victoria coechipierului său Fernando Alonso.

Informaţiile nu au fost confirmate oficial de procurorii care se ocupa de acest caz.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • in scandalul mitei,ar putea fi,dar in alte invirteli este bagat pina in git
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru