Bridgestone spera sa ramana in Formula 1 in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.05.2010
Bridgestone Europa doreste sa furnizeze pneuri in Formula 1 si in sezonul 2011, insa decizia trebuie aprobata de Consiliul de Administratie al companiei japoneze.

Presiunile echipelor de Formula 1 exercitate asupra japonezilor de la Bridgestone au inceput sa dea primele roade. Divizia europeana a companiei a cedat solicitarilor formulate de FOTA si a anuntat ca analizeaza posibilitatea de a furniza pneuri in Formula 1 si in sezonul 2011, in ciuda deciziei initiale de a se retrage din competitie la finalul actualului sezon.

Cu toate acestea, orice decizie in acest sens trebuie aprobata de Consiliul de Administratie al companiei, care a confirmat cu numai cateva saptamani in urma ca japonezii nu intentioneaza sa revina asupra deciziei initiale.

“Dupa fiecare cursa facem un raport pentru Japonia, asa ca vom informa Consiliul de Administratie despre ce s-a intamplat in Spania. Makio Ohashi (n.r - CEO-ul Bridgestone Europa) a realizat de asemenea ca F1 este foarte importanta pentru Bridgestone. Apreciez abordarea echipelor si sunt bucuros ca acestea au inca incredere in compania nboastra si ca vor sa ramanem. De asemenea, intelegem ca F1 este mai ingrijorata acum de mediul inconjurator sii ca va exista un nou tren de rulare.

Totusi, nimic nu s-a schimbat. Din pacate, compania noastra a spus ca trebuie sa ne oprim la finalul accestui an”, a declarat Hiroshi Yasukawa, directorul departamentului de motorsport al Bridgestone.

Negocierile in privinta furnizorului de pneuri pentru 2010 vor continua la Monaco, Pirelli si Michelin avand cele mai mari sanse sa devina producatorii oficiali ai competitiei in cazul in care Bridgestone isi mentine decizia initiala de a parasi Formula 1.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru