Bulgaria, tot mai aproape de organizarea unei curse de F1

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 21.03.2009
Marele Premiu al Bulgariei ar putea deveni realitate cel mai devreme in 2011, potrivit declaratiilor oficialilor Federatiei Bulgare de Motociclism.

In timp ce Romania nici nu indrazneste sa viseze la construirea unui circuit capabil sa le ofere sansa unor piloti precum Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen sau Fernando Alonso sa lupte pentru titlul mondial, Bulgaria este foarte aproape sa obtina aprobarea pentru realizarea unui circuit de Formula 1.

Informatiile au fost dezvaluite de Bogdan Nikolov, presedintele Federatiei Bulgare de Motociclism, la aproximativ 3 luni dupa ce oficialitatile de la sud de Dunare si-au exprimat pentru prima oara intentia de a gazdui o cursa de Formula 1. Oficialul bulgar anticipeaza ca o decizie finala in acest sens va fi luata cel mai probabil pe parcursul saptamanii viitoare.

Pe de alta parte, Federatia Bulgara de Automobilism are indoieli in privinta unui asemenea proiect, presedintele Georgi Yankoulov considerand ca FIA isi va da acceptul numai dupa ce organizatorii vor finaliza constructia circuitului.

O posibila locatie a circuitului se afla in apropierea orasului Varna, zona ce dispune in prezent de o infrastructura capabila sa sustina un eveniment sportiv de o asemenea amploare.

Bulgarii spera sa debuteze in calendarul Formulei 1 in sezonul 2011, insa acest an este deja foarte aglomerat din acest punct de vedere. Bernie Ecclestone a confirmat deja ca India va gazdui o cursa in 2011, Franta construieste un nou circuit care sa inlocuiasca cursa de la Magny Cours, iar Rusia si Coreea de Sud intentioneaza si ele sa profite de popularitatea in crestere a competitiei.

Via | GMM

Taguri: Bulgaria, circuit

Comentarii (17)

  • hmm
    altundeva am auzit k in 2010:)...sper k se va trezi si romania sa construiasca un circuit:)
    0 0
  • Nu suntem
    in stare sa construim un pasaj, o autostrada de 60 km se face in 20 de ani . Ca o concluzie, romanii sunt realisti, stiu ca nu sunt in stare de nimic, de asta nici nu viseaza la o pista de formula 1.avem insa un comentator de F1 admirabil michidutza al nostru, care le stie pe toate.
    0 0
  • BV
    felicitari ca pot sa fac asta
    0 0
  • .marius.
    corectura
    Inca o data bulgarii ne demonstreaza ca sunt mai capabili ca noi ... Bravo lor !!!
    0 0
  • probabil
    probabil au incercat Bulgarii strategia aplicata de Unguri la Balaton, cu al doilea circuit care trebuia sa gazduiasca inca de anul asta o etapa in Moto GP.
    Miscarea este de genul: statul pune terenul si un dezvoltator face lucrarea. La unguri dezvoltatorul spaniol a cam ramas in urma, criza mondiala, si nu va termina circuitul la timp.
    Sper ca Bulgarii sa aiba mai mult noroc cu partenerul.
    0 0
  • Vrabia malai viseaza!
    Bulgarii sunt mai saraci ca noi, deci nu pot decat sa viseze. Au si ei o asa-zisa autostrada si lumea de la noi ii baga in seama. Ei nici nu au sportivi cu nume in sporturile moto, nu au industrie auto, nu exceleaza in nimic legat de motorsport.
    Eu cred ca stirea asta e de umplutura.
    0 0
  • @Bethurbazal - nu sunt de acord cu tine.
    Eu as gandi de doua ori inainte sa vorbesc. Lucrez in bulgaria de 2 ani aproape, si am vazut progresele pe care le-au facut la circuitul de langa Pleven. Si pot sa iti spun ca o cunosc chiar pe doamna arhitect, care se ocupa de proiect. Nu mai au foarte mult de munca la el, asa ca anul urmator, o sa vedem o cursa acolo. moto ce-i drept. Nu este obligatoriu sa aiba sportivi, este obligatoriu sa aiba spectatori si sa se umple tribunele, important e banul. Si, fyi, ei chiar se misca cu construirea autostrazii :P recent (sfarsitul anului trecut) au dat in folosinta un tunel nou nout, taiat prin munte (asta stiu, ca frecventez zona destul de mult).
    0 0
  • circuit
    Sincer nu ma deranjeaza faptul ca incearca sa faca un circuit de F1 in Bulgaria si nici ca noi nu reusim sa facem unul in Romania. Dar imi pare f.f.f rau ca nu avem macar un circuit aici. Oricat de simplu. Sa ai un loc unde sa poti sa incerci limitele masinii si ale tale in "siguranta".
    0 0
  • @Steli
    Steli, crezi ca daca prin absurd in Romania s-ar face un circuit de F1, o sa ai acces tu sa-ti incerci limitele masinii? :)))
    0 0
  • @Bethurbazal - Romanul tipic
    ce suntem noi in stare sa fim? mai destepti decat sistemul, decat cel de langa noi, dar mai ales mai destept decat noi insine. Iata cum Bethurblabla ne demonstreaza asta. Cel mai probabil este unul care la coada la stop depaseste coloana si daca nu-l lasi sa-ti intre in fata, iti bate obrazul...
    Deci, Romane, inainte de a te pricepe, incearca sa strangi macar informatii. Ele exista peste tot, tu doar trebuie sa fii interesat sa le captezi.
    Bulgaria are un circuit ok la Pleven, pe care coincidenta face sa ma fi dat intr-o cursa. Nu este Brno sau Barcelona, dar este. Si este totul din pasiunea si increderea unui singur om: Bogdan Nikolov, Presedintele Federatiei Bulgare de Motociclism si fost alergator moto in Campionatele Europene. Tot el este si artizanul proiectului MotoGP/Formula 1. Nikolov a avut in permanenta o foarte buna legatura de PR cu autoritatile, chiar cu Presidentia si de aici a generat multe fonduri. Bulgarii sunt FOARTE pasionati de motorsport si ptr cei care nu cunosc: Bulgaria are curse de Campionat Mondial de Motocross si Supermoto. Cursa de Mondial Cross a fost aleasa CEA MAI BUNA ORGANIZARE din mondial, iar circuitul de Supermoto de la Pleven unul dintre cele mai frumoase din lume- integral asfalt, chiar si rampele. Intr-adevar, criza ar putea afecta proiectul, dar numai dpdv temporal. Si ca sa termin cu paralela intre noi si altii: ce credeti ca face Federatia noastra moto? Dar mai bine nu comentez...
    0 0
  • preotu_constantin
    BULGARIA tot mai aproape de organizare Formulei 1
    Bulgarii se misca foarte repede. Felicitari lor, adica vecinilor nostri bulgari. Dar nici nu ma mira avand in vedere ca noi cu un singur circuit de Formula 3 si FIA GT in jurul parlamentului nu suntem in stare sa construim un circuit de Formula .Proectul acela de la IZVORANI a fost lasat in coada de peste. Ma refer aici de proiectul care prevedea construirea unui circuit de motocilism vteza.
    Inca odata felicitari bulgarilor din parte me nota 10 cu +
    0 0
  • Bulgaroring
    Formula 2 in 1
    ... da' poate ne prindem si noi si ii pacalim pe "zarzavagii" sa faca un circuit pe undeva mai aproape, care sa treaca si pe la noi. Ceva gen Ruse - Giurgiu pe Podul Prieteniei cu nenumarate premiere mondiale, cum ar fi prima cursa de F1 care se desfasoara concomitent in doua tari, prima cursa de F1 care traverseaza un fluviu peste un pod in ambele sensuri concomitent, prima cursa de F1 desfasurata pe macadam... Sau alta locatie ar mai putea fi la malul Marii Negre. Conditii naturale sunt ca la Monte Carlo, nu ne trebuie nici pod, Bulgarii se pricep la turism, noi avem experienta in oraginzarea curselor in jurul Casei Poporului, ce mai, ar iesi ceva strasnic!
    Lasand panarama la o parte, sa faca tovarasi! Sa faca Bulgarii circuit de Formula 1 daca noi nu suntem in stare, ca macar asa noroc sa avem si noi cu vecini dintra-astia gen unguri sau bulgari ca putem merge si noi plevea sa cascam gura macar odata in viata la o cursa de F1. Sa lasam capra vecinului bulgar sa traisca si sa se inmulteasca. Daca noi nu ne pricepem sa ne ingrijim de caprele noastre macar sa ne uitam peste gard la vecinul. Doar suntem obisnuiti cu asta la fel ca pe vremea lui "raposatu", cand cu totii ne indreptam antenele ba spre bulgari, ba spre sarbi, unguri sau chiar rusi.
    0 0
  • Opinii (sau replici)
    Ca sa organizezi un GP e nevoie de mai mult decat vointa si putinta. E clar ca banii care ies din aceasta afacere conteaza. Si aici apar dubiile mele. Daca se bazeaza pe est-europeni nu stiu cat de bine va iesi balanta. In afara italienilor si a catorva nemti nu stiu cati vest-europeni vor ajunge in Bulgaria. Eu am fost la Brno la GP si multi din cei cu care am intrat in vorba nu stiau unde-i Romania. Nu-i mai tot laudati pe bulgari ca nu se vor alege cu aproape nimic. In calendar unde vor intra? In locul Ungariei poate! Dar eu va spun ca ungurii vor ramane in calendarul moto pentru ca vor iesi din calculele F1. Vor intra in F1 Rusia, India, o alta tara din Golf si atunci ungurii vor iesi din schema. Aproape toti pilotii din F1 urasc circuitul de la Budapesta si va conta poate si parerea lor. Nu mai scriu despre Bulgaria (unde am fost si eu) ca unii cred ca am ceva cu ei.
    0 0
  • si bulgarii??
    suntem ultimii prosti din europa care nu stim ce e ala circuit. bulgarii sunt aprope de formula 1 si la noi abia se aude de karting. suntem praf
    0 0
  • xsvenx
    bulgaria
    cum o fi, cum n-o fi, pe bulgari nu i-a scos TUI din cataloage! au plaje din alea cu steguletzul vietii (steag albastru sau cum se cheama), recunoscute international (noi nu avem asa ceva)...

    au ETAPA IN CUPA MONDIALA DE SKI ALPIN!!!!! numai la feminin, ce-i drept, dar au participat toate sportivele de top, inclusiv lindsay vonn, castigatoare cumpei mondiale la general!

    de bine, de rau au un circuit moto...

    nici mie nu-mi place tara, din cauza mafiei, care orice s-ar spune, are un rol mult mai mare si mai ales e mult mai pe fata decat la noi! la noi nu dispar masini din parcarile pazite ale hotelurilor de 4 stele!

    dar, cum-necum, uite ca fac ei cumva si ne bat la fund cu turismul! si de vara, si de iarna!
    0 0
  • Foarte bine
    Bravo lor.Despre noi.....la noi nu se stie altceva in afara de fotbal si manele. Daca nu a facut Tiriac circuit in Romania nu o sa mai faca nimeni.De ce sa faci circuit in Romania???(la F1 nu se injura fanii intre ei,nu se iau la bataie pilotii),e nasoala Formula 1.

    In Romania sportul cu motor tinde spre zero din cauza lipsei de interes a autoritatilor si a celor care ar putea sa sustina aceste sporturi!
    0 0
  • circuit
    felicitari bulgarilor. toata stima si jos palaria. pai la ei se poate pentru ca nu au conducatori care sa puna o roaba de asfalt si restul pana la un camion sa bage in buzunarul lor. am fost pe drumurile lor si sunt ok, mult peste ale noastre. au o infrastructura de invidiat. noi ce sa facem cu un circuit? unde sa il facem? si cum sa ajungem la el? va rog sa va ganditi la treaba asta. si daca cineva il face maine cum ajungem la acest circuit cand noi vara plecam la Constanta prin Bulgaria, ca faci 4 ore, ca pe tarlaua A2 faci cel putin 6 ore, sau pana la Brasov cel putin 4 ore, ce sa mai zic sa mergi din Bucuresti la Timisoara, prefer sa plac la Istambul - sunt 1000 km, dar ii parcurg in maxim 8 ore, atat am facut vara trecuta pana acolo.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru