Button reactioneaza la acuzatiile lui Briatore

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 17.04.2009
Jenson Button spune ca Brawn GP este in fruntea Formulei 1 pentru ca echipa a realizat cel mai bun monopost de pe grila, dupa ce Flavio Briatore a acuzat "noua ordine".

Flavio Briatore, seful echipei Renault, a fost profund nemultumit de verdictul favorabil al FIA in cazul deflectoarelor utilizate de Brawn GP, Williams si Toyota.

Din acest motiv, oficialul echipei franceze a lansat un atac surprinzator la adresa echipei Brawn GP, considerand ca nu este normal ca o echipa noua sa domine cu autoritate Formula 1.

"Pilotii din echipele noastre au fost si sunt campioni mondiali, in timp ce acum pentru titlu se lupta un pilot care aproape s-a retras si altul care este un paracarro (n.r - in italiana, paracarro inseamna ca esti la fel de lent ca bordura de pe marginea drumului). Nu stiu care mai este credibilitatea Formulei 1 in acest caz. Este imposbil sa recuperam diferenta care ne separa de aceste echipe", a declarat italianul pentru Gazzetta dello Sport.

Replica lui Jenson Button nu s-a lasat prea mult timp asteptata, britanicul dezvaluind in premiera ca Renault a vrut sa il anagajeze la echipa chiar in acest an, inainte ca Honda Racing sa ajunga in mainile lui Ross Brawn.

"Cu exceptia cazului in care el este in frunte, sunt sigur ca Briatore crede ca orice echipa care se afla acolo raneste credibilitatea Formulei 1. De asemenea, trebuie sa isi aminteasca ca a vrut sa ma angajeze pentru acest an, asa ca... Este evident un om foarte suparat dupa problema deflectoarelor si este foarte dezamagit ca nu au produs o masina la fel de competitiva ca a noastra", a declarat Button la Shanghai.

Button a explicat ca succesul celor de la Brawn GP din acest debut de sezon se bazeaza pe munca depusa de ingineri pentru a realiza un monopost cat mai competitiv. "Am produs o masina foarte competitiva datorita muncii depuse la fabrica de la Brackley si nimeni nu ne poate lua asta. Este nedrept ca Briatore sa spuna asta. Au lucrat foarte foarte bine in circumstante dificile si este nedrept ca Flavio sa sa fie atat de amar. Nu ar trebui sa uite ca a incercat sa ma angajeze pentru acest sezon".

La randul sau, Rubens Barrichello crede ca Briatore a facut astfel de comentarii pentru ca nu stie sa piarda.

"Cred ca este stupid. Pe bune. Ce comentariu! Daca toti gandim ca doar Ferrari si McLaren strebuie sa castige, de ce mai sunt ceilalalti aici? Cred asta pentru ca avem o masina alba si unii oameni nu sunt capabili sa fie la fel de rapizi ca noi... asta este bine pentru sportul nostru. Incearca sa faca acelasi motor pentru toata lumea... credeti ca Ferrari va fi mereu in frunte? In paddock sunt o multime de oameni buni si o multime de oameni care nu stiu sa piarda", a precizat brazilianul.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    @Briatore
    Si totusi, mi se pare ca are si el dreptate. Dintr-un pct de vedere Brown GP a avut o strategie interesanta. Anul trecut au candidat de amorul artei, s-au despartit de Honda din pct asta de vedere, dar anul asta cand echipa are o masina foarte buna ciudat, nu sunt interesati de cooperarea cu Honda. Adica cu alte cuvinte, stiau ca vor produce o masina buna dar vroiau sa scape de Honda. Pare un scenariu ciudat si improbabil si tocmai de aia mi se pare foarte posibil :)
    0 0
  • inteleg frustrarea,dar..
    Briatore este subiectiv,insa,nu cred ca ne dorim monopol in F1.Ferrari,McLaren,Renault,au avut momentele lor de glorie.Personal imi doresc ca Renault,mai ales Alonso sa aiba o masina buna pentru ca o merita,dar,asta este.Cei de la Brawn,isi merita pozitia,performanta lor este absolut de admirat.Au format o echipa competitiva.Nu ne putem ascunde la infinit dupa un brand.Chiar daca el se numeste Ferrari.Oamenii sunt cei care conteaza.
    0 0
  • FELICITARI
    FELICITARI delor de Brawn..sunt tari...isi merita locul in clasament.Desi sunt fan Ferrari de ani de zile,si voi fi mereu....totusi am un mare respect si admiratie pt cei care vin din urma.... la urma urmei,devenise plictisitor in Formula 1 sa vedem mereu cum castiga...odata Ferrari..odata McLaren.....hai sa fim realisti si sa acceptam ca asa se relanseaza o competitie si avem placerea de a vedea niste curse incredibile si pline de suspans...;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru