Button si Brawn, onorati de regina Marii Britanii

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 31.12.2009
Jenson Button si Ross Brawn au primit cate o distinctie din partea reginei Marii Britanii pentru performantele obtinute in sezonul 2009 al Formulei 1.

Renascuta din cenusa Honda Racing, Brawn GP a surprins comunitatea Formulei 1 si a castigat fara prea mari emotii titlul mondial al constructorilor, in timp ce Jenson Button si-a vazut visul cu ochii si a devenit pentru prima oara campion.

Rezultatele au intrat inclusiv in atentia reginei Marii Britanii, care a anuntat in ultima zi a anului ca Button si Ross Brawn, artizanul reconstruciei Brawn GP, vor fi recompensati cu cate un titlu onorific.

Astfel, Button a primit titulatura de MBE (Member of British Empire - Membru al Imperiului Britanic), aceasta fiind prima treapta a Ordinului Imperiului Britanic. La randul sau, Ross Brawn a primit titlul de OBE (Officer of British Empire - Ofiter al Imperiului Britanic), a doua treapta a Ordinului Imperiului Britanic.

Noul campion mondial al Formulei 1 a admis ca este incatat de recunoasterea primita din partea reginei. "Aceasta este incununarea glorioasa a celui mai incredibil an din viata mea. Sa fiu recunoscut de regina si de poporul britanic este o onoare extraordinara.

Toata lumea de la Brawn a avut un rol. Am obtinut atat de mult datorita expertizei lor, dedicatiei si muncii. Am plecat efectiv de la nimic, dar am avut incredere, determinare si pasiune pentru a avea succes. Multi oameni au jucat un rol in titlul mondial si, primind acest premiu, vreau sa le recunosc meritele", a declarat britanicul.

Anul trecut, Lewis Hamilton a primit la randul sau titlul de MBE pentru titlul mondial cucerit in 2008.

Via | BBC Sport

Taguri: Brawn, Button, premiu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru