Filmul Rush a câştigat un premiu BAFTA pentru cel mai bun montaj

de Daniel Popescu
Luni, 17.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Filmul Rush, care prezintă povestea luptei pentru titlul mondial dintre James Hunt şi Niki Lauda, a obţinut un premiu BAFTA pentru cel mai bun montaj.

Esential 1 premiu BAFTA a castigat filmul Rush
Academia Britanică de Film a decernat duminică seară premiile BAFTA, echivalentul britanic al Oscarurilor americane.

Filmul Rush, care redă povestea luptei pentru titlul mondial din sezonul 1976 al Formulei 1 dintre James Hunt şi Niki Lauda, a obţinut un premiu BAFTA pentru "cel mai bun montaj".

Rush a fost nominalizat şi la categoriile "cel mai bun film britanic", "cel mai bun actor în rol secundar" (Daniel Bruhl) şi "cel mai bun sunet", însă a fost învins de alte producţii.

Premiul câştigat de Rush vine la numai câteva zile după ce pilotul profesionist de teste Mauro Pane, care a jucat dublura lui Daniel Bruhl (Niki Lauda) în film, a fost găsit mort în urma unui accident de maşină pe un drum din apropierea localităţii italiene Piacenza.

Filmul Rush a rulat în cinematografele din România începând cu luna septembrie a anului trecut şi a fost văzut de peste 35.000 de spectatori, generând astfel încasări de aproape de peste 600.000 de lei.

▶ Rush - un film memorabil inclusiv pentru cei care nu sunt fanii Formulei 1

Via ESPNF1, ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru