Canada neaga includerea in calendarul din 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.08.2009
Organizatorii Marelui Premiu al Canadei sustin ca nu au ajuns inca la o intelegere cu Bernie Ecclestone pentru gazduirea unei curse pe circuitul de la Montreal in sezonul 2010.

Cu cateva zile in urma, Bernie Ecclestone a prezentat echipelor prima versiune a calendarului competitional pentru sezonul urmator, care include, potrivit speculatiilor, si revenirea Marelui Premiu al Canadei dupa o absenta de un an.

Cu toate acestea, organizatorii cursei de la Montreal sustin ca pana in prezent nu au semnat niciun contract cu Ecclestone in acest sens.

"Negocierile continua si avem sperante ca Grand Prix-ul va reveni la Montreal in 2010. Inca nu exista nicio intelegere. Intotdeauna am spus foarte clar ca preferam ca Montreal sa nu apara in calendarul provizoriu daca intelegerea nu este finalizata", a declarat Gerald Tremblay, primarul orasului Montreal.

Un alt circuit aflat in dificultati este cel de la Hockenheim, care ar trebui sa gazduiasca Marele Premiu al Germaniei de anul viitor. Din cauza problemelor financiare, organizatorii au confirmat deja ca nu vor putea gazdui cursa de anul viitor, insa Bernie Ecclestone admite ca Germania este o tara foarte importanta pe harta Formulei 1.

"In Germania trebuie sa existe intotdeauna o cursa.

Germanii au investit multi bani in Formula 1, iar Mercedes are o echipa castigatorare. Trebuie sa ne asiguram ca suntem acolo", a explicat Ecclestone.

Intre timp, organizatorii circuitului de la Spa-Francorchamps au anuntat ca pana in prezent au vandut doar 46.000 de bilete pentru cursa din acest weekend, in conditiile in care acestia au nevoie de 70.000 de spectatori pentru a inregistra profit.

La randul lor, reprezentatii circuitului de la Silverstone si-au manifestat intersul de a accepta investitori privati pentru circuit in speranta ca acesta va redeveni gazda Marelui Premiu al Marii Britaniii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru