Caterham: "Ratarea locului 10 la constructori nu ne afectează viitorul"

de Daniel Popescu
Marti, 26.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham susţine că are viitorul asigurat în Formula 1 în ciuda faptului că a încheiat sezonul pe locul 11 în clasamentul constructorilor, astfel că nu va primi niciun ban din drepturile TV.

Esential 11 este locul ocupat de Caterham in clasamentul constructorilor
Conform Acordului Concorde, doar primele 10 echipe din clasamentul constructorilor sunt recompensate cu sume de bani din drepturile TV, astfel că lupta dintre Marussia şi Caterham pentru locul 10 a fost întotdeauna aprig disputată.

Caterham şi-a adjudecat această poziţie în fiecare an de la debutul din 2010, însă în acest sezon s-a clasat pe ultima poziţie.

Echipa va fi afectată din punct de vedere financiar în special în condiţiile în care bugetul pentru 2014 este mai mare prin prisma noului regulament tehnic, însă şeful Cyril Abiteboul a dat asigurări că viitorul celor de la Caterham în Formula 1 este sigur.

Urmareste Automarket
"Acţionarii şi partenerii noştri au continuat să ne sprijine necondiţionat şi investiţiile pe care continuă să le facă în infrastructură, resurse şi, cel mai important, în oameni ne pun într-o poziţie bună pentru viitor.
Acum ne vom regrupa, ne vom reîncărca bateriile şi vor reveni în luptă în 2014"
, a declarat el.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport pe parcursul Marelui Premiu al Braziliei, Caterham ar putea fuziona în viitorul apropiat cu Lotus, în paralel cu înţelegeri similare anticipate intre Marussia şi Williams şi, respectiv, intre Toro Rosso şi Red Bull Racing.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru