Chirurgul lui Kubica: "Nu-şi va recăpăta niciodată integral mobilitatea la braţul drept"

de Daniel Popescu
Joi, 27.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chirurgul care l-a operat pe Robert Kubica susţine că pilotul polonez nu va putea niciodată să-şi recapete mobilitatea completă a braţului drept, astfel că revenirea sa în F1 este incertă.

Nici măcar o lungă şi bună perioadă de reabilitare nu va conduce la o restaurare completă a mobilităţii mâinii lui Kubica.

Igor Rossello
Chirurgul lui Kubica
Robert Kubica a revenit în luna septembrie în lumea sporturilor cu motor pentru prima oară după accidentul suferit în raliuri în luna februarie a anului trecut, reuşind să câştige un raliu local din Italia înainte de a suferi un uşor accident o săptămână mai târziu.

Polonezul nu şi-a recăpătat mobilitatea la braţul drept şi a concurat cu un Subaru Impreza modificat special în acest sens, iar planurile sale prevăd participarea în anumite curse de turisme pe circuite pe parcursul anului viitor.

Totuşi, planurile sale de revenire au fost minimalizate de Igor Rossello, chirurgul care l-a operat la mâna dreaptă, întrucât acesta afirmă că fostul pilot al echipei Renault are şanse minime să-şi recapete moblitatea la braţul drept.

"Din păcate, nici măcar o lungă şi bună perioadă de reabilitare nu va conduce la o restaurare completă a mobilităţii mâinii lui Kubica.

În acest moment este dificil de preconizat dacă Robert va fi capabil să participe în curse de Formula 1", a declarat el pentru publicaţia poloneză Super Express.

Mobilitatea mâinii drepte este esenţială pentru revenirea lui Kubica în Formula 1, astfel că noile informaţii ar putea determina Pirelli să renunţe la planurile de a-i oferi un post de pilot de teste pentru sezonul 2013.

Via GMM

Comentarii (1)

  • Asta este... din pacate nu cred ca il vm mai vedea pe Robert in f1 si este tare pacat...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru