Circuitul de la Aragon nu va înlocui Marele Premiu al Coreei de Sud

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.08.2010
Reprezentaţii circuitului Aragon din Spania au exclus posibilitatea de a înlocui Marele Premiu al Coreei de Sud în acest sezon din motive financiare.

Coreea de Sud trebuie să găzduiască la finalul lunii octombrie prima cursă de Formula 1 din istoria ţării, însă presa internaţională speculează că evenimentul ar putea fi anulat.

Cauzele sunt legate atât de întârzierea construirii facilitaţilor din jurul circuitului propriu-zis, dar şi a tensiunilor politice dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, care ar putea conduce la izbucnirea unui conflict armat.

În acest context, Bernie Ecclestone a purtat negocieri pentru ca circuitul Aragon din Spania să înlocuiască Marele Premiu al Coreei de Sud în această toamnă, însă afacerea a picat din cauza pretenţiilor financiare exagerate ale deţinătorului drepturilor comerciale ale competiţiei.

Potrivit presei spaniole, Ecclestone a solicitat o taxă de 22 de milioane de euro. "Posibilitatea de a recupera acest nivel de investiţie este zero. Nu am exclus niciodată posibilitatea de a fi eligibili pentru o cursă de Formula 1, dar acum sunt încântaţi cu cursa de MotoGP care ne-a picat din cer", a declarat o sursă din cadrul circuitului de la Aragon.

În acest sens, exista şanse foarte mari ca, în cazul în care nu se va putea desfăşura, Marele Premiu al Coreei de Sud să nu fie înlocuit de o altă cursă.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru