Circuitul de la Shanghai, afectat de alunecări de teren

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.01.2011
Cel puţin trei viraje ale circuitul de la Shanghai sunt afectate de alunecări de teren, întrucât pista a fost construită pe o fostă mlaştină.

Marele Premiu al Chinei din sezonul 2011 are în continuare statut provizoriu în calendarul competiţional, după ce FIA a confirmat recent că circuitul de la Shanghai are probleme la sistemul de drenaj.

Cu toate acestea, publicaţia Shanghai Daily a dezvăluit marţi că natura problemelor este mult mai complexă şi implică instabilitatea terenului pe care a fost construit circuitul. Cel puţin trei viraje ale circuitului au fost afectate recent de alunecări de teren, ca urmare a faptului că infrastructura a fost realizată pe o fostă mlaştină. Cele mai afectate viraje sunt 1, 8 şi 14, acestea fiind situate la începutul, la mijlocul şi la sfârşitul unui tur de pistă.

"Nu ar trebui să fie nicio problemă. Am comunicat bine cu FIA şi planul nostru a fost aprobat, iar Marele Premiu va avea loc la data stabilită. Alunecările de teren sunt normale din cauza solului uşor din Shanghai pe care a fost construit circuitul", a declarat Yang Yibin, managerul circuitului de la Shanghai.

O altă explicaţie pentru alunecările de teren este că în anumite porţiuni ale circuitului chinezii au modificat în mod artificial nivelul solului prin utilizarea unor materiale complexe care, la aproape opt ani după finalizarea pistei, au început să cedeze.

"Întrucât unele părţi ale circuitului sunt pe pământ, iar altele nu, o dată cu trecerea timpului alunecările de teren sunt normale", a precizat Sun Liang, şeful inginerilor circuitului de la Shanghai.

Anterior, FIA a confirmat că va face ultima inspecţie a circuitului de la Shanghai în cursul lunii martie. Marele Premiu al Chinei este programat în weekendul 15-17 aprilie.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • `
    se duce la fund ca si ocna mures:))
    5 1
  • pana la urma ii "meid in ceaina".
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru