Constructorii vor o competitie paralela cu cate 3 monoposturi!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.05.2009
Constructorii din Formula 1 pregatesc ca alternativa o competitie paralela in cadrul careia fiecare echipa va concura cu cate 3 monoposturi, potrivit unor informatii dezvaluite de publicatia italiana Gazzetta dello Sport.

Ferrari, Renault si Toyota au anuntat in mod public ca se vor retrage din Formula 1 la finalul acestui an in cazul in care FIA nu va modifica regulamentul tehnic pentru sezonul 2010.

Echipele spera ca forul mondial sa renunte la implementarea a doua seturi de reguli si sa mareasca limita bugetului maxim, insa pana in prezent FIA nu a dat semne ca va renunta la ideile sale. Cele doua parti se vor intalni vineri la Londra pentru a gasi o solutie viabila pentru acest conflict.

Totusi, publicatia italiana Gazzetta dello Sport sustine ca toti cei cinci constructori din Formula 1, Ferrari, Renault, Toyota, BMW si Mercedes, planuiesc de mai mult timp crearea unei competitii alternative la Formula 1, in cadrul careia fiecare echipa sa concureze cu cate trei monoposturi.

Mai mult decat atat, sursa citata mentioneaza ca Valentino Rossi, multiplu campion mondial in MotoGP, ar urma sa concureze pentru Ferrari, cunoscut fiind faptul ca italianul a testat deja de mai multe ori monoposturile Scuderiei.

Informatiile sunt cel putin deocamdata neoficiale, insa articolul publicat de Gazzetta dello Sport este semnat de reputatul jurnalist Pino Allievi, cunoscut pentru relatiile pe care si le-a construit in cadrul Scuderiei Ferrari pe parcursul celor 20 de ani de activitate.

De altfel, Allievi este jurnalistul care a scris pentru prima oara despre faptul ca Fernando Alonso a semnat un contract cu Scuderia Ferrari incepand din sezonul 2011, informatie preluata ulterior de intreaga presa internationala si considerata si in prezent drept veridica.

Via | Gazzetta dello Sport

Comentarii (8)

  • puncte
    Aceasta stire nu este punctata in F1 CHAMP.
    0 0
  • puncte
    dar nu ne puteti si de ce nu este punctata?
    0 0
  • ar fi tare
    Mie unul mi-ar placea ideea.
    0 0
  • mircea
    @naikum
    pentru ca natura informatiilor le face pe acestea sa fie judecate extrem de subiectiv. La aceasta stire puteam da puncte maxime cu minus sau puncte maxime cu plus. Am facut o balanta si a dat zero :)
    0 0
  • ...
    Te pomenesti ca va ajunge Formula1 ca si WTCC, in aceleasi curse concureaza echipele de uzina si echipele private, dar cu clasamente separate. Ar fi o mare...inghesuiala.
    0 0
  • nu suna rau
    0 0
  • amenintare
    Stirea aceasta lansata in conjuntura pe care o cunoastem face din Bernie cel mai interesat in apararea echipelor in lipta cu FIA. Ce se face el cu circul sau fara staruri. cum va mai aduna bani?
    Nu avem noi norocul de a scapa de acesti mosulici care s-au catarat in varful F1 si FIA iar acuma nu pot fi dati jos.
    Vineri vor discuta si vor cadea la intelegere, doar de asta a fost lansata amenintarea.
    Echipele propun o scadere treptata a bugetelor astfel incat in 2012 sa se ajunga la un buget de 100 miloane EURO.
    0 0
  • guawar
    Performanta!!
    Bernie sa nu uite ceva:bani multi inseamna cercetare evolutie-daca obturezi resursele catre evolutie asta inseamna involutie-este cea mai mare prostiie cu regulamentele astea-trebuiau lasate toate echipele sa evolueze de la sine-fara obstructii de toate felurile,gen :motoare unice..sisteme identice pe masini..etc.Ferrari,Mercedes,Renault,Toyota,BMW sunt firme puternice care evolueaza pe toate planurile-nu poti sa opresti evolutia masinilor doar de dragul unui regulament imbecil!!E ca si cum omenirea se opreste din evolutie..ca asa vrea cineva!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru