Coulthard: "Piloţii sunt nemulţumiţi de noile motoare"

de Daniel Popescu
Marti, 03.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
David Coulthard susţine că cei mai mulţi piloţi sunt nemulţumiţi de introducerea noilor motoare turbo, întrucât acestea răpesc din frumuseţea pilotajului şi au un sunet mai puţin puternic.

Probabil că Nico Rosberg şi Lewis Hamilton sunt un pic mai mulţumiţi pentru că au un pachet mai bun, dar chiar şi ei spun că experienţa nu mai este la fel de pură".

David Coulthard
Fost pilot F1
Sebastian Vettel a fost unul dintre puţinii piloţi care a criticat în public introducerea noilor motoare  turbo V6 de 1.6 litri în Formula 1.

Fostul pilot David Coulthard susţine însă că această atitudine este împărtăşită de cei mai mulţi piloţi de pe grila de start, ca urmare a sunetului mai puţin puternic şi a experienţei de pilotaj.

"Piloţii nu sunt mulţumiţi. Celor care fac marketing le place, pentru că le oferă motive pentru a investi în F1, dar piloţii nu se bucură de curse în acest an. Probabil că Nico Rosberg şi Lewis Hamilton sunt un pic mai mulţumiţi pentru că au un pachet mai bun, dar chiar şi ei spun că experienţa nu mai este la fel de pură dacă vorbeşti cu ei în privat", a declarat scoţianul.

În plus, Coulthard consideră că sunetul puternic al motoarelor este o caracterstică esenţială pentru succesul Formulei 1 în rândul fanilor care urmăresc cursele din tribune.

"O parte din F1 era când soseai la circuit şi deveneai entuziasmat de sunet şi de anticiparea lui.

Dacă ai merge la un concert Rolling Stones şi ei ar spune că vor face doar muzică acustică pentru că au îmbătrânit şi nu le place zgomotul, fanii nu ar fi prea mulţumiţi. Şi în F1 este la fel. Avem o responsabilitate pentru fani. Fanii vor vorbi şi ei ştiu ce îşi doresc", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (3)

  • perfect spus
    7 0
  • lolnet
    nu e numai motorul; mai sunt si franele alea imbarligate cu nu stiu ce sisteme. Pilotajul e din ce in ce mai saracit din pacate
    11 1
  • Singaporezul
    La Monaco strazile trebuiau sa tipe de "durere" si tunelul de "placere",in schimb am auzit niste masini de spalat cu program lung.Dupa in aceeasi zi,am urmarit Indy 500.In afara de spectacolul e pe pista motoarele(V6 de 2,2 turbo) sunau mult mai bine ca cele din F1.Asa ca vrem "durere".
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru