Coulthard prinde o minge de golf în habitaclul lui SLS AMG la 193 de km/h

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 01.06.2012
David Coulthard, fostul pilot de Formula 1, a reuşit să prindă o minge de golf trimisă cu 278 km/h în habitaclul lui Mercedes SLS AMG. Britanicul a stabilit astfel un nou record mondial.

Esential

193 de km/h este viteza cu care rula Mercedes SLS AMG în momentul în care mingea a intrat în habitaclu.
278 de km/h este viteza cu care a călătorit mingea de golf.

Mercedes s-a gândit că ar putea să promoveze imaginea brandului şi supercarul SLS AMG în Marea Britanie cu o campanie specială. Şi ce putea fi mai inspirată decât încercarea de a doborî un record mondial neobişnuit.

Pentru a duce la bun sfârşit iniţiativa, germanii au apelat la celebrul pilot de Formula 1, David Coulthard, şi la Jake Shepherd, un jucător profesionist de golf. “Ostilităţile“ s-au desfăşurat pe aerodromul din Dunsfold şi au presupus o sincronizare perfectă a celor două personaje principale.

Coulthard a accelerat supercarul german până la 193 de km/h, moment în care Shepherd a lovit mingea de golf. Distanţa dintre jucătorul de golf şi maşină a fost de 275 de metri, un fleac pentru crosa lui Shepherd, care a reuşit să-i imprime mingii o viteză de 278 km/h.

Deşi senzaţionale, cifrele nu fac decât să descrie condiţiile în care a fost înregistrat recordul. Record care a presupus un lucru simplu: introducerea mingii de golf în SLS-ul lui Coulthard.

Reuşita a fost consemnată chiar din a doua încercare.

La final, David Coulthard a declarat: “Acest record mondial a fost una dintre cele mai neobişnuite lucruri pe care a trebuit să le fac cu o maşină. Am lucrat excelent cu Jake Shepherd, iar SLS AMG m-a ajutat mult în atingerea ţintei. Sunt onorat că am reuşit să stabilesc acest record.“ Un film cu reuşita lui David Coulthard va fi publicat la mijlocul lunii iulie pentru a promova brandul german pe piaţa din Regatul Unit.

via l newspresss

Comentarii (3)

  • Minge nu mingie!!
    Cititi definitiile din DEX:
    http://dexonline.ro/definitie/minge vs http://dexonline.ro/definitie/mingie.

    Salutare.
    7 2
  • dumy78
    multumesc pentru cenzurare, d-le Mirica. Daca tot ai facut-o, mergi pana la capat si corecteaza prostia din text
    4 2
  • mda
    mda si ce idiot a mai incercat chestia asta??! a, coulthard si david ..a cistigat david..un nou record mondial intre david si cou....mare iti e gradina..
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru