Susie Wolff va deveni prima femeie care concurează la Race of Champions

de Daniel Popescu
Luni, 04.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Susie Wolff, pilotul de rezervă al echipei Williams, va deveni în luna decembrie prima femeie care participă la competiţia Race of Champions, urmând să facă pereche cu David Coulthard.

Orice pilot ar fi încântat să fie invitat la Race of Champions.

Susie Wolff
Pilot de teste Williams
Competiţia anuală Race of Champions va marca în acest an o premieră, ca urmare a faptului că pe lista participanţilor se va afla şi Susie Wolff.

Pilotul de teste al echipei Williams va deveni astfel prima femeie care participă la aceasta competiţie. Ea va concura pentru echipa Marii Britanii şi îl va avea drept coechipier pe fostul pilot de Formula 1 David Coulthard.

Britanica este nerăbdătoare să participe în Cursa Campionilor în special datorită formatului inedit al competiţiei.

"Orice pilot ar fi încântat să fie invitat la Race of Champions. Este un eveniment pe care l-am urmărit întotdeauna. Ce este cel mai interesant este ca maşinile concurează roată la roată şi poţi vedea cât de echilibrate sunt cursele: întotdeauna diferenţele sunt de sutimi de secundă."

"Marea provocare va fi să concurez dintr-o maşină în alta.

Trebuie să te asiguri că maşina este cât mai uşor de controlat, pentru că nu ai timp să petreci suficient timp, trebuie pur şi simplu să pilotezi", a declarat ea.

Ediţia din acest an a Cursei Campionilor va avea loc pe stadionul Rajamangala din Bangkok în perioada 14-15 decembrie.

Via Race of Champions

Comentarii (6)

  • O miscare de imagine si cu scopuri financiare.

    Si ca meniul ipocrizie sa fie complet, mai ramane sa vedem si cum Schumacher va fi batut de o femeie :))
    Nu sunt misogin. Oricum nu inteleg rostul acestui concurs "Race of champions". Nu inteleg la ce este Susie Wolff campioana? Si Romania are campioni la raliuri, ei de ce nu sunt invitati? Susie abia a strans cateva puncte in competitiile in care a participat. As putea spune ca un taximetrist s-ar fi putut descurca mai bine decat ea. Iar prezenta ei in F1 este mai mult decat inutila. Dar de asta ai parte daca esti sotia lui Toto Wolff. Si cand te gandesti ca asta voia sa fie pilot de F1... mai degraba "chilot" decat pilot.
    11 28
  • Ma distreaza nespus de mult cat de usoara vi se pare meseria asta de pilot. Auzi, un taximetrist s-ar fi descurcat mai bine ca ea...

    Cum va puteti numi fani ai sporturilor de motor, cand aratati atata lipsa de respect fata de sportivi?

    Nu conteaza ca e femeie sau barbat, daca e Vettel sau Alonso, daca nu va place de respectivul om, imediat sariti cu judecata. Va invit pe toti sa deveniti piloti. Cand ajungeti invitati la Race of Champions, la interviuri sa spuneti: "Eu sunt userul ferr1 de pe Automarket, v-am demonstrat ca si un prost poate deveni pilot de calibru!"

    Numai si numai atunci veti avea dreptate.
    21 9
  • GrosJan
    Susie e pilot. Ca sunt altii mai buni ca ea, ok de acord, dar si ea este mai buna decat destui alti piloti. Dar sa o compari cu un taximetrist e exagerat. Un taximetrist obisnuit nu stie sa plioteze in primul rand.
    20 2
  • De LUDOVIC BALINT ati auzit?
    Ce meserie practica?
    Sunt de acord ca astazi este greu daca nu treci prin anumite etape, dar talent ai de la....
    6 13
  • levier
    In mod evident, ferr1 dorea sa spuna ca, la cat de mare este diferenta intre ea si campionii adevarati, putea la fel de bine sa fie taximetrist. Tocmai pentru ca avem respect pentru piloti ar trebui sa contestam o astfel de decizie. Ce merite are ea pentru a fi invitata, altele decat ca este femeie? Daca ne uitam la palmares, nu are. Opinia ca este o miscare de imagine este total indreptatita.
    7 2
  • GrosJan
    Nu e asa mare diferenta intre ea si pilotii aia. Nu putea la fel de bine sa fie si un taximetrist obisnuit. Ea poate ca e la sutimi de sec de un alt pilot dar un taximetrist nu poate stapani masinile alea in regim de pilotaj daramite sa mai scoata si timpi buni. Pentru ca nu piloteaza.

    E clar pentru imagine adusa, da s-ar fi gasit multi piloti mai buni. Dar asta e o joaca. Unii campioni nu vor sa vina, altii nu sunt invitati samd. Dar uite un campion Lorenzo din moto Gp pe care pe masinile alea il bate Susie sigur. Nu e musai ca un pilot de moto sa fie slab pe patru roti dar Lorenzo nu s-a descurcat. Apoi mai sunt si batranei pe acolo, campioni, dar care nu mai piloteaza chiar bine. Si ei tot pentru imagine vin, pentru ca au fost odata campioni nu pentru competentele de pilotaj.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru