Ecclestone propune o competiţie de Formula 1 pentru femei

de Daniel Popescu
Luni, 30.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone consideră că o competiţie de Formula 1 în care să concureze numai femei ar creşte popularitatea Marelui Circ.

Nu ştiu unde aţi găsi o grilă de start cu femei suficient de bune.

Susie Wolff
Pilot dezvoltare Williams
Bernie Ecclestone a făcut o nouă propunere inedită prin care să rezolve scăderea de popularitate pe care o traversează Formula 1. Britanicul consideră că o competiţie de Formula 1 destinată în exclusivitate femeilor ar spori popularitatea Marelui Circ, în cazul în care cursele ar avea loc înainte de startul Marilor Premii.

Şefii de echipe şi-au exprimat însă îndoiala cu privire la viabilitatea unei astfel de competiţii, iar Susie Wolff, pilotul de dezvoltare al celor de la Williams, a exclus participarea într-o astfel de formulă. Aceasta susţine că nu există suficiente femei în motorsport pentru a alcătui o grilă completă.

"Pentru mine nu este deloc direcţia potrivită. În primul rând, nu ştiu unde aţi găsi o grilă de start cu femei suficient de bune. În al doilea rând, am concurat întreaga carieră ca un competitor normal.

Aş vrea vreodată să mă duc la o cursă în care concurez doar împotriva femeilor? Nici măcar nu ştiu o mână de femei care ar concura la nivel înalt într-o competiţie şi nu înţeleg logica", a declarat ea.

Pot să spun cu mâna pe inimă că nu mă interesează deloc să câştig o astfel de cursă.

Susie Wolff
Pilot dezvoltare Williams
Prin urmare, Wolff susţine că nu ar avea nicio satisfacţie să câştige curse de acest gen, motiv pentru care nu este interesată să participe la o astfel de competiţie.

"Pot să spun cu mâna pe inimă că nu mă interesează deloc să câştig o astfel de cursă. Aş prefera să nu fiu într-o astfel de cursă, pentru că ce aş câştiga? O cursă în care au adus orice fată doar pentru a completa grila de start?", se întreabă ea.

În prezent, pe lângă Susie Wolff, în Formula 1 activează şi Carmen Jorda, în calitate de pilot de dezvoltare pentru Lotus. Echipa britanică a fost însă aspru criticată pentru această alegere în condiţiile în care Jorda nu are nicio performanţă notabilă în palmares. 

▶ Femeile care au concurat în Formula 1

Via The Mirror

Comentarii (6)

  • Oops! Susie Wolff e misogină. :)
    10 0
  • doamne apara-ne de aceasta epava deja confirmata si readu-ne din nou bucuria vizionarii unei curse de formula 1:P
    12 0
  • Clar ca a inebunit Bernie!
    9 0
  • ma credeti ca va fi o cursa muuuult mai spectaculoasa daca ar participa unii din amatorii acestui sport?! Tot ce vad acum in acest sport, e ca e prea bine dirijat, ceea ce cam dispare spectacolul. Putin haos oferit ar da farmec de spectacol. Astea imi par prea fricosi si atenti..
    Iar ceea ce abereaza "asta" e cred ca la varsta cand nu-l mai ajuta nici viagra... si e posedat de femei in stringi. El poate ar dori sa fie si-n monopost astfel... ca la bara!
    1 0
  • Eu propun o competie pt caini si maimute
    2 1
  • F1 Vision
    Trebuie sa recunosc ca marea la majoritate a declaratiilor lui Bernie... ma apuca rasul dupa ce le citesc :P
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru