Cursa AutoGP de la Bucureşti a fost anulată!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.06.2011
Cursa de AutoGP care ar fi trebuit să aibă loc la Bucureşti în luna august a fost anulată, întrucât circuitul din jurul Palatului Parlamentului nu a primit licenţa din partea FIA.

România ar fi trebuit să reintre în lumea sporturilor cu motor în vara acestui an cu o cursă din competiţia AutoGP care urma să aibă loc pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului din Bucureşti.

Etapa a fost programată în calendarul sezonului 2011 al AutoGP încă din luna septembrie a anului trecut, însă organizatorii competiţiei au anunţat joi oficial că renunţă la această cursă.

Principalul motiv este că circuitul nu a primit omologarea de gradul 2 din partea Federaţiei Internaţionale de Automoblism necesară pentru desfăşurarea cursei, la care se adaugă şi alte elemente care nu au fost dezvăluite public.

"Etapa de AutoGP de la Bucureşti, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 19-21 august, a fost eliminată din calendar. Decizia a fost luată astăzi de organizatorii Auto GP din cauza numeroaselor dubii în privinţa evenimentului cu numai două luni înainte de desfăşurare. Circuitul românesc de curse nu a obţinut încă omologarea de Gradul 2 din partea FIA necesară pentru a găzdui evenimentul de AutoGP şi, prin urmare, promoterul local nu a fost capabil să asigure sprijinul financiar necesar pentru ca evenimentul să aibă loc.

Acest lucru a determinat AutoGP să ia o decizie dificilă, dar inevitabilă", precizează organizatorii AutoGP într-un comunicat de presă.

Anunţul celor de la AutoGP vine la numai patru zile după ce organizatorii de la Bucureşti au anunţat preţurile biletelor pentru cursa din luna august, care ar fi urmat să coste între 40 lei la categoria Bronze şi 3400 lei la categoria VIP.

Anterior, circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului a găzduit curse de FIA GT şi Formula 3 Marea Britanie în 2007 şi 2008.

Via | AutoGP

Comentarii (5)

  • OFFTOPIC
    Cine se duce la Hungaroring anul acesta? Astia au o promotie de buy one get one free adica platesti pentru un bilet si iei 2 sau platesti 3 iei 6. Biletul in mod normal este 270 EUR, dar iese 135/persoane cu promotia.
    Silver 7 la inceputul liniei de start/sosire. Silver 9 e 149 EUR (inainte de sicana)
    5 0
  • Hungaroring
    http://www.hungaroinfo.com/formel1/tickets_all_en.htm
    2 0
  • Oare de ce nu ma mir
    Nu vreau sa fac politica, dar cand politicientii romani interesati de asa ceva se duc pe banii nostrii la curse de F1 (la Bahrain (cred) Ecclestone l-a prezentat pe Tariceanu lui Martin Brundle in timpul grid-walk-ului), interesul pentru organizarea unei curse de Auto GP in Romania e zero. Este mult mai simplu si mai interesant sa se duca la o cursa de F1 decat sa organizeze o cursa in jurul Casei Poporului.
    2 0
  • OTV
    acum cateva seri am fost sunat de niste rude, cum ca la OTV se dau premii in bilete la acest GP :))
    pt fiecare sms primeai un bilet bronze, iar din ora in ora se extrageau bilete VIP =))
    2 0
  • Jolerto
    Eu vreau sa merg-am fost de 4x-dar anul asta o sa merg la aquaparkul de deasupra pistei de F1-am fost acum 2 ani la aquapark-si am vazut calificarile-sa nu va zic cum este ca va curg balele :))-nu are rost sa mai platesc bilet de F1-am fost de 4x-stiu cum este-mrg la aquapark-cu 14E si vad excelent cursa-o aud exact live ca si cum ai fi pe circuit-de fapt este la 20m de pista :))-daca nu inteleg clasamentul au LCD-uri mari-cu,cursa live-deci-este alegerea voastra!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru