Cursa de Formula 1 din Olanda programată în 2020, în pericol să fie anulată: organizatorii au dificultăți să obțină autorizația pentru modernizarea circuitului

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cursa de Formula 1 programată în Olanda pe circuitul de la Zandvoort în 3 mai 2020 riscă să fie anulată din cauza faptului că organizatorii au dificultăți să obțină autorizația de mediu pentru modernizare.

Marele Premiu al Olandei va reveni anul viitor în calendarul Formulei 1 după o absență de 35 de ani, iar cursa a fost deja programată pentru 3 mai.

Organizatorii trebuie însă să modernizeze circuitul pentru a-l aduce la standardele de calitate din Formula 1, iar acest lucru presupune construcția unor noi drumuri de acces și a unor tribune în care să aibă loc cei aproximativ 200.000 de spectatori așteptați la eveniment.

Astfel, organizatorii trebuie să solicite autorizație pentru începerea lucrărilor, însă obținerea acesteia a devenit dificilă după ce justiția a decis în luna mai să interzică acordarea de autorizații pentru lucrări în apropierea rezervațiilor naturale, pentru a evita creșterea poluării în aceste zone.

Decizia a amânat deja investiții de miliarde de euro pentru construcția unor autostrăzi și aeroporturi în Olanda, iar circuitul de la Zandvoort este direct afectat, întrucât se află chiar lângă o rezervație naturală.

"Cred că există 50% șanse ca evenimentul să fie anulat.

Va fi foarte dificil pentru organizatori să obțină la timp toate autorizațiile necesare. Va trebui să dovedească cum vor limita emisiile de oxid de azot", a declarat expertul în legi pentru mediu Sander Lely.

De altfel, organizatorii nu au depus încă documentația pentru obținerea autorizației, cel mai probabil pentru că nu au identificat încă o strategie pentru a convinge autoritățile să o emită. Interesul fanilor pentru cursa din Olanda este ridicat, astfel că organizatorii au găzduit deja o loterie pentru vânzarea biletelor pentru cursă din 2020.

Toate biletele au fost deja vândute, iar alte 30.000 de bilete au fost deja comercializate pentru cursa din sezonul 2021.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Ha,ha,ha...
    Ca la noi cu ONG-urile lu' peste prajit care salveaza ursii,liliecii si broastele cu burta galbena exact pe unde trebuie sa treaca autostada...(pentru cunoscatori) ! ;)
    7 3
  • Circuitul nu-i prea ofertant. N-ar fi mare pierdere pentru fanii formulei 1.Oricum olandezii sunt prezenti la majoritatea curselor europene. SuperMax se simte mereu acasa.
    10 0
  • Costel
    is consumator staruitor de formula unu dar sa periclitezi o rezervatie naturala prin constructii care-ar pulveriza de-a pururi echilibrul atat de fragil al florei/faunei doar pentru ifosele unui batav acneic cu rezultate efemere in marele circ consider ca-i mult prea mult , tocmai de aceea revenirea in locul zandvoort a circuitului de la hockenheim ii mai mult decat oportuna si chiar necesara in contextul in care Germania poseda in marele circ un cvadruplu campion mondial cu perspective semnificative pentru un al cincelea titlu in 2020 pentru sebastian vettel iar ascensiunea lui mick schumacher din F2 certifica deasemenea obligativitatea unui deutchland -gp
    9 26

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru