Cursa din Bahrain, amânată pentru finalul sezonului?

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.02.2011
Presa internaţională susţine că Marele Premiu al statului Bahrain va fi amânat pentru finalul sezonului, urmând să aibă loc între cursele din Abu Dhabi şi Brazilia.

Formula 1 se pregăteşte pentru amânarea primei curse a sezonului 2011, programată în Bahrain în perioada 11-13 martie.

Chiar dacă situaţia din statul din Orientul Mijlociu s-a calmat pe parcursul weekendului, comunitatea Formulei 1 face presiuni pentru ca Marele Premiu al Bahrainului să fie amânat până la clarificarea situaţiei politice din această ţară. Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Gulf News şi citate de agenţia de presă Associated Press, luni va fi făcut un anunţ oficial privind amânarea Marelui Premiu al statului Bahrain pentru finalul sezonului.

Reprogramarea exactă a cursei este încă incertă, însă cel mai probabil aceasta va deveni cursa cu numărul 19 a sezonului, urmând să fie planificată între Marele Premiu din Abu Dhabi şi ultima cursă din Brazilia. Într-o astfel de situaţie, este foarte posibil ca Marele Premiu al Braziliei să fie de asemenea reprogramat pentru ca sezonul 2011 al Formulei 1 să se încheie la începutul lunii decembrie.

Potrivit unor informaţii neoficiale, Mercedes GP a anunţat celelalte echipe din Formula 1 nu va participa la testele din Bahrain programate în perioada 3-6 martie din motive de siguranţă, chiar dacă sesiunea se va desfăşura conform planificării. Pe de altă parte, există informaţii că echipele au fost deja sfătuite de reprezentaţii lui Bernie Ecclestone să-şi anuleze planurile de călătorie şi rezervările la hoteluri.

BANII, ADEVĂRATA MIZA A AMÂNĂRII CURSEI

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a anunţat duminică că se va baza pe decizia organizatorilor Marelui Premiu al statului Bahrain privind posibilitatea ca această cursă să se desfăşoare conform programului. Motivul pentru care Ecclestone ezită să ia o decizie fermă este legat de cele 40 de milioane de dolari pe care Bahrain le plăteşte pentru a găzdui curse de Formula 1, la care se adăugă alte 20 de milioane de dolari pentru privilegiul de a găzdui prima cursă a sezonului.

Pe de altă parte, FIA evită să ia o atitudine fermă în acest caz din cauza faptului că Sheikh Abdullah bin Hamad bin Isa Al-Khalifa, al doilea fiu al regelui din Bahrain, este membru în consiliul forului mondial şi a jucat un rol cheie în alegerea lui Jean Todt ca preşedinte al FIA în 2008.

Via | Gulf News | Daily Telegraph

Comentarii (3)

  • mda
    trebuie gasita o solutie de compromis cat mai urgent. starea de fapt a natiunii e in fierbere si formula 1 nu are nevoie de a fi patata cu astfel de evenimente.
    2 0
  • se pare ca da
    se pare ca anul 2011 v-a incepe la Melbourne :) iar cursa din Bahrain sa fie reprogramata intre Abu Dhabi si Interlagos.
    3 1
  • Din cate stiu eu asa Jean Todt a fost ales presedintele FIA in 23 octombrie 2009 nu in 2008 .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru