Danica Patrick, in atentia echipei USF1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.06.2009
Danica Patrick, prima femeie din istoria sporturilor cu motor care a castigat o cursa de monoposturi, este pe lista echipei USF1 Team pentru un loc de pilot titular in sezonul 2010 al Formulei 1.

USF1 Team este una dintre cele trei noi echipe acceptate de Federatia Internationala de Automobilism (FIA) in sezonul 2010 al Formulei 1, alaturi de Campos Grand Prix si Monor.

Odata cu confirmarea participarii in sezonul urmator, USF1 a inceput sa analizeze situatia de pe pista pilotilor, principalul obiectiv al echipei fiind inregimentarea a doi piloti americani.

Mai mult decat atat, Peter Windsor, directorul sportiv al echipei, a confirmat ca Danica Patrick este pe lista de potentiali piloti ai echipei. "Ne apropiem de momentul in care vom incepe sa ne uitam la piloti, iar Danica Patrick este cu siguranta pe lista noastra, pentru ca este cel mai bine pozitionat pilot american intr-o competitie de monoposturi din Statele Unite. Face o treaba foarte buna", a declarat Windsor pentru publicatia GPWeek.

Danica Patrick a devenit la inceputul anului 2008 primul pilot de sex feminim din lume care castiga o cursa de monoposturi. Patrick a castigat atunci cursa de IndyCar de 300 de mile de la Motegi (Japonia), iar ulterior a intrat in atentia echipei Honda Racing pentru un test de Formula 1 care in cele din urma nu s-a mai concretizat.

In prezent, americanca este in primii 5 piloti din campionatul IndyCar.

Danica Patrick nu este insa singura femeie care ar putea concura in sezonul 2010 al Formulei 1. Elvetianca Natacha Gachnang, care concureaza in prezent in Formula 2, este in atentia echipei Campos Grand Prix, pentru care a mai pilotat in sezonul 2008 in Formula 3 Spania.

Via | GPUpdate

Taguri: Patrick, USF1

Comentarii (8)

  • @Danica Patrick
    Cred ca ar atrage noi fani si fane :) Mai ales ca este si foarte simpatica
    0 0
  • da
    mmm..deloc rau:),ca orice pilot tanar si talentat este binevenita:)
    0 0
  • hmm
    dupa poza asta nu mi se pare deloc simpatica......mai degraba as zice femeia barbat...poate din cauza asta face fata
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Danica
    Nici in Indy Car nu prea face cine stie, 1 cursa castigata intr-un campionat foarte slab nu este prea mult. Dar ar fii interesant de urmarit cum se descurca in Formula 1. Daca este desteapta sta departe de Formula 1. Singura mea amintire dinspre Indy Car ca pilot este Mario Andretti care a si castigat un campionat de Formula 1, cred inainte sa ma nasc eu. Familia Andretti este super cunoscuta in Indy Car dar in Formula 1... nu au reusit prea multe. Scott Speed... alt american... ma rog... sa-l stergem de pe lista :). Sunt fan Michael Andretti si Dario Franchitti dar primul provine dintr-o familie cu traditie iar al doilea este nativ britanic. Deci... pilotii americani nativi nu au nici o sansa in Formula 1. Parerea mea.
    0 0
  • de acord
    campionatul indy este undeva la nivel de formula bmw sau chiar mai jos indraznesc sa spun......vezi bourdais care castiga 4 titluri consecutive in indy iar in formula 1 nu isi gaseste locul
    0 0
  • @Danica
    Imi pare ca Burdais a participat in Champ Car, dar probabil sunt cam la acelasi nivel. Sigur ca n-o sa se lupte pt titlu, dar ar fi interesant daca ar termina cursele in fata a 3 -4 piloti. Doar inchipuiti-va cata publicitate si noi fani, poate mai ales fane vor aparea daca va concura in Formula 1. Mie chiar mi-ar fi interesant sa urmaresc si evolutia ei in timpul curselor...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Cyrus
    Indy Car, Champ Car, tot pe acolo sunt. Ma uit si eu din cand in cand dar nu se compara cu Formula 1 nici pe de parte. Rad cu lacrimi mai ales ca sunt gramezi de masini si jumatate se busesc pana la jumatatea cursei... cursele de pe circ ovale mi se par si mai conice... ma rog Indy 500 este o traditie la ei... eu nu-i vad rostul, dar la fel pot sa zic si de Nascar. Evident fiecare cu gusturile lui. Bourdais a castigat 3-4 titluri in Champ si in Indy nu a prea facut nimic, Formula 1 cam la fel, Montoya... 1 titlul in Cham si Nascar + Formula 1 cam nimic... evident sunt discutabile acele performante.
    Si eu sunt curios de cum s-ar descurca dar repet, daca este desteapta sta departe de Formula 1. Nici in Indy Car vad nu prea face cine stie ce dar publicitate chiar ar produce. Singura problema este ca in loc sa vina in Formula 1 si sa nu faca nimic, mai bine sta in Champ si poate poate, intr-o zi face progrese majore. 1 victorie nu prea inseamna mult pana acuma. Iar in Formula 1 daca vine si nu face nimic, chiar si daca face numai publicitate, cariera ei o sa se afunde in anonimat, la asta ma refeream. In Indy este cineva, fata aia frumoasa de pe pista, in Formula 1 poate sa fie doar o fata frumoasa si cam atat. Eu personal nu a vad nici macar terminand cursele in primii 3 ani de Formula 1 pentru ca USGP vor lucra de la 0, nu au nici o idee de cum sa faca monoposturi si mai ales... vor utiliza motoare Cosworth. Deci... chiar si asa ipotetic discutand... situatia este foarte comica :)

    Evident asa vad eu lucrurile. Dar asta nu inseamna ca nu m-as bucura sa vina in Formula 1.
    0 0
  • danica
    voi chiar vreti sa cistige de la prima cursa?Important este sa participe.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru