Debut în forţă pentru Mercedes: Hamilton, cel mai rapid în antrenamentele de vineri din Australia

de Daniel Popescu
Vineri, 24.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp în cele două sesiuni de antrenamente libere din Australia, iar Ferrari a reuşit să se infiltreze pe locul doi prin Sebastian Vettel.

Marele Premiu al Australiei, etapă care marchează debutul sezonului 2017 al Formulei 1, a început vineri în aceeaşi notă în care s-a încheiat şi campania precedentă. Mercedes a demonstrat că deţine în continuare un monopost competitiv, iar Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp în ambele sesiuni.

Mai întâi, dublul campion mondial a fost cronometrat cu 1:24.220 în prima sesiune şi l-a devansat cu circa o jumătate de secundă pe coechipierul său, Valtteri Bottas. Ambii piloţi Mercedes au folosit pneurile ultrasoft, în timp ce restul echipelor au mizat cel mult pe cauciucurile supersoft. În faţa propriilor suporteri, Daniel Ricciardo a ocupat locul 3 pentru Red Bull, la 0.6 secunde de Hamilton, şi a fost urmat de coechipierul său Max Verstappen, în timp ce Ferrari a ocupat doar locurile 5 şi 6 prin Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel.

Urmareste Automarket
În cea de-a doua sesiune, Hamilton a fost din nou de neînvins, iar de data aceasta a fost cronometrat cu 1:23.620, în timp ce Ferrari şi-a adjudecat locul doi prin Vettel, care a fost cu o jumătate de secundă mai lent. Bottas a fost astfel nevoit să se mulţumească cu locul 3, în faţa lui Kimi Raikkonen şi a celor doi piloţi ai echipei Red Bull, Daniel Ricciardo şi Max Verstappen.

Noul sezon a început modest pentru cei de la McLaren.

Fernando Alonso s-a plasat pe locurile 14 şi 12, la peste două secunde de lider, în timp ce Stoffel Vandoorne a pierdut o oră în prima sesiune şi a ocupat doar ultimul loc în clasament înainte de a progresa până pe 17 în a doua sesiune.

A doua sesiune a fost întreruptă în urma unui accident suferit de Jolyon Palmer, care a lovit barierele de protecţie în ultimul viraj, în timp ce Felipe Massa s-a oprit pe circuit cu o problemă la cutia de viteze.

Calificările pentru Marele Premiu al Australiei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 08:00, ora României.

Australia - Rezultate Antrenamente 1:

Australia - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (34)

  • Darth Vader
    Cum spuneai? E anul Ferrari?
    18 10
  • Deja vu. Toto zambeste din nou in timp ce Ferrari si Red Bull se lovesc de realitate. Au fost doar 2 sesiuni de antrenamente, FP3, calificarile si cursa vor arata exact ce si cum. Red Bull mult mai aproape de Ferrari decat au lasat sa se inteleaga in teste dar ma asteptam la asta. Din pacate ce am vazut pana acum in antrenamente arata trist. Speranta moare ultima.
    14 5
  • Asa este, toata lumea stia ca Mercedes sunt inca in fata, cred ca diferenta aceasta de o secunda va fi mereu cativa ani buni deoarece Mercedes a pornit din 2014 cu un avans puternic.
    Insa, Rbr este iar la jumatate de secunda de Ferrari, vom vedea ce si cum. Depinde ce au testat in antrenamente fiecare.
    Insa ce mi se pare interesant, Bottas este jos de tot in comparatie cu Lewis, o mai patea la fel si Rosberg uneori, vom vedea in cursa si calificari.
    6 4
  • smooth
    nu-i doar Mercedes de vina, e Hamilton care e mai bun decat Vettel
    pe Hamilton il bati doar cu o masina mai buna sau prea mult noroc
    19 11
  • pana cand este pastrat acest regulament tehnic? sa fac socoteala cate titluri mai castiga Hamilton
    10 3
  • Preafericitul D.
    ei, nu i chiar atat de prost cum se anunta pt McLaren - problema e ca anul asta se astepta la un salt calitativ. Sa vedem fiabilitatea masinii in cursa (sa le trimita cineva celor de la Eurosport o poza cu Verstappen. Saracii inca nu au putut face rost pana acum...)
    4 1
  • GrosJan
    Vedeti cum timpii au scazut de la prima sesiune de teste la a doua? o sa mai scada, in antrenamentele nr 3 si in sfarsit in calificari. Timpul de acum al lui Ham o sa fie batut de alti cativa pana atunci. Oricum se pare ca Mercedes nu a pierdut prea mult fata de anii trecuti.
    2 2
  • McLaren Honda, cu portocaliul ala si pozitia din clasament aduce aminte de o fosta echipa Arrows



    ps: cred ca o sa fie scos Button de la naftalina :)))
    10 3
  • Este 'Triplu' campion mondial,nu dublu!!!!!!!!!!!!
    3 3
  • Chiar fara comentarii,iar o sa privim procesiuni...
    5 1
  • #neamlinistit
    8 1
  • Da - nicio surpriza in antrenamente, cum probabil nu va fi surpriza nici in calificari sau cursa. Ca fapt divers, comentatorii RDS au spus ca Ferrari au castigat mai multi bani in 2016 decat Mercedes, ceea ce e interesant.
    3 1
  • Am vazut ca fanii compara timpii de anul trecut din FP1 si F2, cand a plouat... cu timpii din acest sezon, cand... a fost soare. Sezonul trecut cei de la Mercedes au mizat masiv pe pneul hard (cel cu dunga alba) in timp ce in acest sezon... a aparut si varianta US (ultra soft) pe acest circuit. Pana la finalul cursei n-as face nici un pariu, pentru ca sunt mult prea multe necunoscute.

    Sa vedem FP3 si calificarile :P
    3 1
  • Dar voi chiar ati crezut ca Ferrari este in fata? Va spun eu: Este pe 3 in spatele RBR. M-am saturat sa-mi tot pun sperante in ei. Sunt mai mincinosi sau laudarosi decat Dragnea-Grindeanu
    12 10
  • unde e 2017
    o impresie ca anul 2016 e in continuare.. nimic nou
    4 2
  • @ Alex - o parte a presei de specialitate spune ca Mercedes ca si Ferrari s-au apucat din 2010 de aceste motoare :)
    1 3
  • Si o stire referitoare la Honda spune ca acestia vor introduce din iunie un motor updatat.. Desi nu stiu daca asta nu e o stire de consolare
    1 2
  • Cand am zis ca Bottas va fi numarul 3-4 dupa primele 4 curse nu m-ati crezut.
    Anul acesta este clara situatia. Prima parte a sezonului vafi lupta intre Mercedes si Ferrari in marea majoritate a curselor ca apoi sa fie Mercede RBR in a doua jumatate.
    Daca Bottas nu face progrese rapide titlu nu este sigur la echipe in schimb la piloti numai ghinionul il poate impiedica pe Ham sa castige din nou
    5 8
  • McLaren sta chiar bine...




    ...daca citesti clasamentul invers.
    4 0
  • Pacat ca nu sa dus Alonso la Mercedes...
    0 0
  • fan f1
    spunetimi va rog pe ce canal se transmite formula 1 R MOLDOVA ,canalul rusesc matci tv nu merce asemenea si cel rominesc digi tv
    2 1
  • Mda - Inca nu s-au desfasurat primele curse :))) Mai ai si tu putintica rabdare :))
    1 2
  • Andrei
    In R Moldova se difuzeaza pe Setanta Sports +
    1 0
  • Hamilton=un mare campion! Un mare pilot, se vede in momente dificile,de recuperare,motivare in situatii grele!!! Hamilton are de toate pentru un mare pilot! Doboara record dupa record,a depasit piloti cu renume in F1.Mai are mult de aratat,depasit(recorduri)!!!Va place sau nu este cel mai bun pilot din competitie!!!Multi piloti ce vor veni,vor vrea sa-l depaseasca pe viitor! Go Hamilton!!!!!!!!!!!!!!!
    6 7
  • Anonim
    @Cris: Un mare pilot se vede in momentele dificile, de recuperare, in situatii grele. Dar ce treaba are cu Hamilton? Cand a fost Hamilton intr-un moment dificil, sau in care trebuia sa recupereze? Sezonul trecut cel putin a avut pentru prima data cateva probleme tehnice si in loc sa lupte cum a facut-o Rosberg in sezoanele precendete, era primul care dadea vina pe echipa sau pe Dumnezeu. Si la final... Dumnezeu n-a vrut sa castige acel titlu si l-a castigat Rosberg. Cel putin pentru mine n-a aratat prea multe in ultimele sezoane, Rosberg era un amator in F1 si uite ca i-a luat un titlu si numeroase victorii. Nici nu vreau sa-mi inchipui daca era cineva mai talentat ce iesea.

    La finalul unei curse, 95% este masina si restul noroc. Sunt curios ce scuze va inventa Hamilton daca cumva il bate Bottas... Talentul unui pilot este doar o chestie pe care o discutam noi fanii... la o bere.
    5 5
  • POKEMONS
    multi comentatori pe aici....parca sunt de la GIDEA ...FERRARI a facut timpii aia in ant.1 cu roti mai lente-in ant.2 au testat iarasi rotile lente...e greu de vazut pentru pokemoni
    2 3
  • Florin
    Mda, se pare ca super expertii din Formula 1 au avut dreptate: desi in testele de la Barcelona Ferrari a batut Mercedes cam la tot, tot Mercedes e un pic mai in fata.
    De ce ?, pentru ca s-a aflat( neconfirmat de Mercedes) ca in testele de la Barcelona, Mercedes nu a folosit motorul la toata puterea datorita unei probleme tehnice depistate la un motor ( ceva legat de arborele cotit ) inainte de inceperea testelor si nu au vrut sa riste stationarea masinilor in garaj. Practic s-au concentrat mai mult pe stabilirea unui ritm constant de cursa si pe setari de stabilitate si conducere.
    Bine, aici mai intervine si talentul lui Hamilton comparativ cu ce a realizat Bottas.
    Cu privire la McLaren Honda, nu este chiar rau ce au facut astazi, multi se asteptau sa-si faca iar abonament la camionul de ridicare si transport . Daca rezolva problema fiabilitatii( in special cea a vibratiilor motorului si a randamentului injectiei/arderii combustibilului) , McLaren poate sa sa ajunga pana spre sfarsitul sezonului sa spere la vreun podium, sa intre in plaja de max. 1s pe tur fata de Mercedes/Ferari/RB, si sa inceapa, intr-un final, 2018 asa cum trebuie.
    0 0
  • Dupa FP 1 & 2, n-as putea spune unde sunt cei de la Ferrari si Red Bull, comparativ cu cei de la Mercedes, pentru ca nu am access la datele GPS. Dar ei au, si in ciuda diferentelelor, nici una dintre aceste echipe nu a mers la maxim. In calificari este cu totul altceva, iar in cursa... nu vor merge la maxim, pentru ca nu le ajunge combustibilul. Dar, m-as bucura sa vad ceva mai mult actiune in FP!
    4 0
  • @Anonim....baiatule esti dus rau cu pluta ....ce ineptii debitezi !!
    0 0
  • Totusi sa ne uitam si cum s-au facut acesti timpi. Ce gume s-au folosit. Eu cred ca o sa vedem surprize,
    1 0
  • Antonio Giovinazzi l-a inlocuit pe Pascal Wehrlein la Sauber pentru aceasta cursa
    0 0
  • @anonim
    Serios, cand? In 2014 si in 2016, ca in 2015 l-a dominat rau de tot pe Rosberg. In 2014,a avut de recuperat tot 40 de puncte dupa primele 4-5 curse, la fel ca si in 2016, la ce te-oi fi uitat, nu stiu.
    Da ma, Dumnezeu a vrt ca Rosberg sa castige campionatul si nu Mercedes....ca cei de acolo stiau ca Nico vrea sa se retraga.
    0 0
  • esteFERRARI...calm baieti
    3 0
  • pentru pokemoni
    https://www.motorsport.com/f1/news/australian-gp-vettel-fastest-in-fp3-as-stroll-shunts-885869/
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru