Dezvoltarea motoarelor ar putea fi permisa la iarna

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.09.2009
Ferrari, Renault si Toyota ar putea primi acordul FIA de a dezvolta motoarele in aceasta iarna pentru a putea tine pasul cu unitatile oferite de Mercedes.

Federatia Internationala de Automobilism a interzis dezvoltarea motoarelor pentru a evita o cursa costisitoare pentru cresterea performantelor acestora.

Intentia forului mondial este ca toate motoarele sa ofere performante relativ similare, insa in acest sezon rezultatele obtinute de echipele motorizate de Mercedes au fost net superioare celorlalte team-uri.

In acest sens, nu este exclus ca FIA sa acorde constructorilor Ferrari, Renault si Toyota ocazia de a tine pasul cu Mercedes la acest capitol.

"Este cu siguranta un subiect despre care vom discuta la urmatoarea intalnire de acest gen pentru ca am vazut deja performante grozave ale motorului Mercedes, dar inainte de a lua o decizie trebuie sa vedem parametrii. Este un subiect aflat pe lista de discutii dintre echipe, intrucat trebuie sa intelegem aceste lucruri", a explicat Stefano Domenicali, seful Scuderiei Ferrari.

O "dezghetare" temporara a motoarelor nu ar reprezenta o premiera, Renault primind acceptul forului mondial de a imbunatati caracteristicile unitatii sale la finalul sezonului trecut.

Via | Motorsport

Comentarii (11)

  • ...
    ar fii cazul...dar mclaren a facut acest lucru fara a instinta fia?...atunci si celelalte echipe ar trebuii sa faca la fel
    0 0
  • Iar discriminari?!?
    Propun ca motoarele Mercedes sa nu mai aiba voie sa fie dezvoltate vreo 15ani pentru ca inapoiatii cei de la Fiat (ferari) sa poata sa mai castige si ei ceva. Sigur ca Mercedes au copiat motorul Ferari (in scandalul de spionaj)! Cata "SPORTIVITATE" emana Stefanica ala de la Fiat!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Motoare
    Acelasi scandal a fost si anul trecut cand Renault, avea niste motoare mai slabe pentr ca ei respectau regula si ramasera in urma. Anul acesta sunt doar 4 constructori care produc motoare si doar unul dintre ei are motoare bune. Asa ca ori Mercedes a imbunatatit performanta comparativ cu anul trecut la fel ca si Renault si Ferrari + Toyota au ramas constanti, ori nici unul nu a dezvoltat nimic si puterea lor este identica.

    Anul trecut motorul Ferrari era ceva mai rapid si anul acesta pare ca este mai lent, dar mai grav si cel Toyota pare ca este foarte lent, iar de cel Renault nu mai zic nimic, pentru ca a explodat de cateva ori si pare extraordinar de lent.

    Ca offtopic.... sunt uimit de baietii de la Toyota care totusi.... au cel mai mare buget din Formula 1, sunt si constructorul numarul 1 (pentru moment) si au niste ingineri extraordinari dar mai grav sunt si japonezi si ma asteptam la niste rezultate tehnice extraordinare de la ei.

    Cateva articole interesante, desi... nu pot face sa dispara nebunia si nevoie de conspiratii a unor dintre fani.

    http://www.f1fanatic.co.uk/2008/11/11/f1-teams-lobby-for-equal-engines-poll/
    http://www.f1fanatic.co.uk/2009/01/15/how-new-engine-rules-will-affect-strategy/
    http://www.forumula1.net/2008/f1/f1-news/alonso-joins-webber-in-renault-power-fears/

    Este interesanta de urmarit discutia de pe forum-ul urmator si cat de diferita este in comparatie cu armata de babuini, macaci si... am uitat ultimul nume, cum spunea "cineva". Eu fiind un nimeni prefer doar sa o urmaresc:

    http://www.forumula1.net/forum/viewtopic.php?t=7086
    0 0
  • ...
    ai dreptate in ultimele rinduri
    0 0
  • ctlnmihai
    Dezvoltarea motoarelor ar putea fi permisa la iarna
    Niste decizii de te doare capul..De ce au mai inghetat dezvoltarea motoarelor daca
    Fia ofera derogari unor echipe sa-si dezvolte motoare dupa fiecare sezon nereusit
    al echipelor respective.Oricum cele mai nereusite masuri luate de fia au fost limitarea nr. de motoare folosite de o echipa /sezon,inghetarea dezvoltarii motoarelor si interzicerea realimentarilor c din sezonl urmator.
    0 0
  • inghetarea motoarelor- cea mai mare tampenie a la FIA
    Era clar de la bun inceput ca unii vor fi mai egali ca altii si cumva, legal sau nu, vor modifica performantele motorului. Era evident ca nu poti ingheta motoarele la aceeasi putere/cuplu pentru toti producatorii si pana la urma vre-unul isi dadea seama cum sa profite mai mult de ce are in brate.
    Ce ar trebui inghetate sunt parametrii motorului: Putere+cuplu. Ia un destept creta si pune curbele pe o hartie pe care o imparte tuturor. Cine e sub curba- ghinion. Cine e peste curba- restrictoru pe ei. Pentru ca totul sa fie ok, telemetria cu cantitatea de aer si benzina admisa e monitorizata de FIA. De-aici incolo, mana libera la fiecare sa faca ce vrea.
    0 0
  • aveti o greseala...
    aveti o greseala.. nu la acest articol ci la "Clasament echipe" din stanga jos......Force India e trecuta de doua ori..o data pe locul 3 si are 70p in locul lui Ferrari....si pozitia sa normala de pe locul 9 cu 5p........poate nu trebuia sa postez aici dar nustiu unde as fi putut da un mesaj privat:)
    0 0
  • buna
    am asteptat sa citesc unele dintre comentariile voastre.ca deobicei,unii abereaza,!!!cum pot cei de la Mercedes sa modifice motorul in timpul sezonului,daca acestea sunt marcate de FIA,si nu uitati caa incepand de sezonul acesta au doar 8 motoare pe sezon!!!
    0 0
  • motoare
    as lasa liber la dizvoltari,asa e extrem de dubios..unii mai gasesc variante,altii stau cuminti
    0 0
  • NeoGalaxy
    @mad79
    Nu a zis nimeni ca Mercedes a modificat motorul in timpul sezonului. Daca a fost modificat, a fost modificat in perioada inter-sezon. Atunci cand oricum Brawn GP pareau foarte tari. Iar primele 2 curse au dat destule indicii.
    0 0
  • McLaren !
    DRAK ar trebui sa lase de o parte atasamentul orb fata de McLaren Mercedes si sa nu uite ca McLaren este furnizor unic pentru unitatea electronica de gestionare a motoarelor si nu cred ca este o intamplare ca motorul folosit de ei este cel mai performant. Asa ca mai incet cu antiferraris mul sau patologic !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru