Ecclestone: "Am dat mită pentru a evita plata taxelor"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.11.2011
Bernie Ecclestone a recunoscut miercuri că a mituit un bancher german cu 32 de milioane de euro pentru a evita plata unor taxe de peste trei miliarde de dolari.

Bernie Ecclestone a depus miercuri mărturie în procesul în care bancherul german Gerhard Gribkowsky este acuzat de luare de mită în cadrul tranzacţiei prin care banca BayernLB a preluat în 2005 drepturile de comerciale ale Formulei 1.

Britanicul în vârstă de 81 de ani a recunoscut în faţa procurorilor că a acceptat să-l mituiască pe Gribkowsky cu aproximativ 32 de milioane de euro, însă şi-a justificat acţiunea prin faptul că s-a temut că bancherul ar putea solicita o anchetă a autorităţilor britanice în privinţa taxelor datorate la stat.

"La vremea respectivă nu am avut nicio alternativă. Singura alternativă era ca autorităţile britanice să urmărească un caz care ar fi fost foarte scump pentru mine. Riscul de taxe ar fi fost de peste 3.2 miliarde de dolari. L-am plătit pentru a-i păstra calmul şi pentru a nu face lucruri prosteşti. Ştiam că vrea să înceapă o afacere", a declarat el.

BayernLB a devenit coproprietara drepturilor TV din Formula 1 alături de băncile JP Morgan şi Lehman Brothers ca urmare a falimentatului grupului german media Kirch.

Un an mai târziu, drepturile TV au fost achiziţionate de fondul de investiţii CVC Capital Partners, iar Ecclestone a fost numit CEO-ul companiei pentru a gestiona în continuare relaţiile cu Formula 1.

Via | Reuters

Taguri: Ecclestone

Comentarii (2)

  • ce inseamna asta ?
    condamnare ?
    7 1
  • @tracto91
    Cu siguranta nu pt Bernie. Fie a mai dat o mita, fie si-a negociat libertatea cu anchetatorii pt declaratia asta
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru