Ecclestone discută cu echipele despre viitorul Formulei 1

de Daniel Popescu
Joi, 07.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone se întâlneşte cu reprezentanţii a şapte echipe pentru a discuta despre regulamentul motoarelor şi posibilitatea ca echipele mici să utilizeze monoposturiu construite de echipele de top.

Bernie Ecclestone s-a întâlnit recent la Maranello cu reprezentaţii echipelor de top Red Bull, Ferrari, McLaren şi Mercedes, care nu au adus însă niciun rezultat concret cu privire la regulamentul Formulei 1.

Totuşi, britanicul va purta joi la Londra o discuţie similară şi cu reprezentaţii celorlalte şapte echipe, scopul final fiind rezolvarea unor probleme majore din punct de vedere financiar.

Potrivit speculaţiilor, discuţiile se vor concentra pe noul Acord Concorde, care nu a fost încă semnat în ciuda faptului că până la startul noului sezon a mai rămas doar o lună. Un alt subiect va fi legat de regulamentul motoarelor, în condiţiile în care specificaţiile exacte ale unităţilor nu sunt încă cunoscute, iar preţurile estimate sunt semnificativ mai mari decât pentru motoarele actuale V8 de 2.4 litri.

Urmareste Automarket
Nu în ultimul rând, se speculează că Ecclestone va încerca să convingă echipele mici de revenirea conceputului de "customer car" în Formula 1, care presupune că o echipă poate utiliza monoposturi furnizate de o echipă de top, scopul fiind fiind reducerea costurilor.

Echipele mici s-ar arătat în mai multe rânduri îngrijorate de bugetul ridicat necesar pentru un sezon în competiţie, fapt evidenţiat şi de prezenţă a cel puţin unui pilot cu sponsori la echipele din a doua jumătate a plutonului.

Via Sportune

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru